AlumniNieuws

Bernard ter Haar DG Participatie en Inkomenswaarborg SZW

02 juni 2012

Bernard ter Haar is per 1 juni 2012 benoemd als directeur-generaal Participatie en Inkomenswaarborg bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Ter Haar studeerde natuurkunde (1980) en economie (1988) aan de Rijksuniversiteit Groningen en is daar cum laude in 1986 gepromoveerd in de theoretische natuurkunde.

Hij is sinds 2009 directeur-generaal Milieu en Internationaal bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Daarvoor was hij directeur Financiële Markten, tevens plaatsvervangend thesaurier-generaal bij het ministerie van Financiën. Eerder bekleedde hij verschillende andere functies bij ditzelfde departement. Ook werkte hij als wetenschappelijk medewerker bij het Kernfysisch Versneller Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen.

Laatst gewijzigd:06 augustus 2014 11:04