Skip to ContentSkip to Navigation
Alumni

Bijeenkomst alumnikring 'Gooische Groningers'

Wanneer:ma 03-10-2016 18:00 - 21:00
Waar:Bussumse Watertoren, Bussum (Bussumergrindweg 1)

Op 3 oktober 2016 vindt de volgende bijeenkomst plaats van de alumnikring in de regio 't Gooi. Wilt u zich aanmelden voor de bijeenkomst of nadere informatie ontvangen, neem dan contact op met Josca Westerhof via uef rug.nl of 050 363 7595.

Tom Kliphuis (RUG-alumnus bedrijfskunde) zal als CEO van VGZ, de op één na grootste zorgverzekeraar van Nederland, een presentatie geven over het Nederlandse zorgstelsel en de rol van de zorgverzekeraar. Hoe verhoudt deze zich tot dokters, werkt de marktwerking en in de zorg en hoe houden we de zorg betaalbaar?

Verder gaat Ellen Nollen vertellen over nieuwe ontwikkelingen binnen het gesponsorde onderzoek naar verouderingsziekten en praat collegevoorzitter Sibrand Poppema ons bij over wat er speelt bij de universiteit. Uiteraard is er ook alle ruimte om bij te praten met oud studiegenoten, of om nieuwe contacten op te doen. Hieronder vindt u het volledige programma van de avond.

Programma

18.00 inloop
18.30 welkom door Gerbrand Visser, RUG-alumnus notarieel recht en directeur Alumnirelaties & Fondsenwerving / Ubbo Emmius Fonds, Rijksuniversiteit Groningen
18.45 voorstelrondje introducé(e)s
19.00 Tom Kliphuis, RUG-alumnus bedrijfskunde en bestuursvoorzitter VGZ, over het Nederlandse zorgstelsel en de rol van de zorgverzekeraar
19.30 diner
20.15 update onderzoek naar de genetische oorzaken van verouderingsziekten door Ellen Nollen, hoogleraar en hoofdonderzoeker moleculaire neurobiologie van veroudering, Universitair Medisch Centrum Groningen (ERIBA)
20.30 afsluiting door Sibrand Poppema, collegevoorzitter Rijksuniversiteit Groningen.