Over onsWie zijn wij?Ontdek GroningenDe stad Groningen

Het centrum van Groningen

De binnenstad biedt van alles om te zien en te doen, zowel overdag als 's avonds. De sfeer is ontspannend én spannend.

Studenten op de trappen van het Academiegebouw in Groningen.

Academiegebouw

Het Academiegebouw van de universiteit bevindt zich, als een intellectueel monument, in het centrum van de stad. Op zonnige dagen zit het plein voor het Academiegebouw gezellig vol met studenten en andere inwoners. Het gebouw staat, heel toepasselijk, in het hartje van het zogenaamde Boekenkwartier, zo genoemd naar de vele boekwinkels, de universiteitsbibliotheek, de openbare bibliotheek en alle universiteitsgebouwen die hier zijn gevestigd.

De Martinitoren

Grote Markt: het sociale centrum

Overdag is dit het perfecte startpunt voor een middagje winkelen. 's Avonds speelt zich onder de stralende verlichting van de Grote Markt het Groningse nachtleven af. Op de markt zijn volop restaurants met de meest uiteenlopende internationale keukens te vinden, maar ook bioscopen, cafés, pubs en clubs, en het is er dan ook elke avond gezellig druk.

Martinitoren

Het bekendste monument van Groningen, dat al meer dan vijf eeuwen over de Groningers waakt, mag je natuurlijk niet missen. De Martinitoren is genoemd naar de patroonheilige van de stad en staat symbool voor het christelijke erfgoed van de regio. Tegenwoordig zijn er in de stad ook moskeeën en andere gebedsplaatsen.

Laatst gewijzigd:18 januari 2016 12:31
printOok beschikbaar in het: English