Over onsOnze organisatieBestuurlijke organisatieAdviesorganenCUOSBesluiten, plannen en visies

Na gesprek met StudentenKrant geen wijziging besluit

CUOS staat voor waarschuwing
10 mei 2011

Groningen- Na een verhelderend gesprek tussen de StudentenKrant en het CUOS, heeft het CUOS besloten dat de waarschuwing voor het inhouden van de organisatiesubsidie blijft staan. Het CUOS is van mening dat de Studentenkrant niet voldoet aan voorwaarde f. zoals gesteld in beleidskader organisatiesubsidies CUOS (het leveren van een bijdrage aan een positieve uitstraling van de RUG en van Groningen als studentenstad;) . Het CUOS wil met het eventueel niet meer subsidiëren van de StudentenKrant niet spreken van censuur, maar vraagt zich ten zeerste af of de huidige bijdrage van de StudentenKrant aan een positieve uitstraling van de RUG voldoende is om tot een organisatiesubsidieverstrekking over te gaan. Het niet voldoen aan de voorwaarden is voldoende reden om de organisatiesubsidie dit jaar niet te verstrekken. Echter, omdat het CUOS de studentenkrant graag blijvend wil subsidiëren, gaat zij dit jaar over tot een waarschuwing. Als volgend jaar blijkt dat de bijdrage aan de positieve uitstraling niet is toegenomen (en de studentenkrant daarmee aangeeft de waarschuwing in de wind te slaan), acht het CUOS het onmogelijk de StudentenKrant blijvend te kunnen subsidiëren. Het stichtingsbestuur van de StudentenKrant geeft te kennen dat er geen formeel bezwaar zal worden ingediend en wil de relatie met het CUOS graag behouden. Het CUOS hoopt de organisatiesubsidie volgend jaar nog steeds te kunnen verstrekken.

Het CUOS

Laatst gewijzigd:17 januari 2018 15:15