Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Orde of chaos: gevolgen van globalisering

07 mei 2014

De Rijksuniversiteit Groningen bestaat 400 jaar. Dat wordt gevierd. Onder andere met de For Infinity expositie. Daarin staan de grote vragen, de ‘oneindige vragen’, uit de wetenschap centraal.

Bijvoorbeeld Gerard Heymans (1857-1930), psycholoog. Hij ging op zoek naar de wortels van geestelijke en sociale stabiliteit. Professor Philip McCann kijkt vanuit een heel andere invalshoek naar sociale stabiliteit. Met behulp van economische geografie bestudeert hij de gevolgen van globalisering. Economisch gezien wordt de wereld misschien eenvormig, maar verschillen tussen plaatsen en gebieden blijven bestaan.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:04 januari 2018 15:15

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Er gaat al 80 jaar niets boven de Groningse sociologen

  De afdeling Sociologie van de Rijksuniversiteit Groningen bestaat 80 jaar. Dit viert de afdeling met studenten, stafleden en alumni op vrijdag 12 oktober met een feestelijk programma in het Grand Theater in Groningen.