Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaMensen en meningen

Roggenkamp, prof. mr. dr. Martha

Martha Roggenkamp
Martha Roggenkamp

Expertise

Energierecht

Curriculum vitae

Martha Roggenkamp is hoogleraar Energierecht en directeur van het Groningen Centre of Energy Law aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid. Roggenkamp is de eerste hoogleraar Energierecht in Nederland. Ze is een expert op het gebied van het Nederlandse, Europese en internationale energierecht.  

Roggenkamp studeerde Scandinavische taal- en letterkunde en Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Van 1986 tot 2004 werkte zij als onderzoeker bij het inmiddels opgeheven Internationaal Instituut voor Energierecht van de Universiteit Leiden. Ze is tevens als Of Counsel (adviseur) verbonden aan Brinkhof Advocaten te Amsterdam. Roggenkamp  is o.a. betrokken geweest bij projecten betreffende het (onafhankelijk) netbeheer en de regulering van offshore windenergie, en bij advisering over de regulering van carbon capture & storage. Ze is voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Energierecht, bestuurslid van het Groningen Energy and Sustainability Programme en redactielid van het Nederlands Tijdschrift voor Energierecht.

Binnen het Groningen Centre of Energy Law heeft Roggenkamp recentelijk een aantal nieuwe onderwijsprogramma's opgezet, zoals het North Sea Energy Law Programme in samenwerking met de Universiteiten van Aberdeen, Oslo en Kopenhagen (een executive master gefinancierd door het EU Life Long Learning programme), het postdoctorale modulaire onderwijsprogramma 'Energierecht op Locatie' en per 1 september 2011 een nieuwe specialisatie 'Energy and Climate Law' in de LLM 'EU law'.

Video

Eerder in het nieuws

Contact en meer informatie

Zie de medewerkerspagina

Laatst gewijzigd:04 januari 2018 14:16
printView this page in: English