Over onsNieuws en agendaMensen en meningen

Franke, prof.dr. Lude Franke

Lude Franke

Expertise

(Statistische) genetica, bioinformatica

Curriculum vitae

Lude Franke (1980) is adjunct-hoogleraar aan de afdeling Genetica van de Rijksuniversiteit Groningen/Universitair Medisch Centrum Groningen en hoofd Research and Education van de afdeling Genetica aan het UMCG. Als statistisch geneticus richt hij zich op het analyseren van gegevens over de genetica van complexe ziekten en auto-immuunziekten (zoals coeliakie). Dankzij een ERC Starting Grant (2014), een NWO VIDI-beurs (2014), een NWO VENI-beurs (2009) en een Horizon-beurs (2009) kan hij onderzoek uitvoeren naar moleculaire effecten van mutaties die ziektes veroorzaken. In zijn vrije tijd is Franke grafisch ontwerper (zie het ontwerp van zijn proefschrift). Deze gelukkige combinatie van vaardigheden kan het leven van een genetisch onderzoeker behoorlijk makkelijker maken: als je je onderzoek visueel kunt uitleggen, begrijpen meer mensen wat je bedoelt. Lude Franke is een van de 'founding members' van de Young Academy Groningen. Lude Franke is in 2017 benoemd tot lid van De Jonge Akademie van de KNAW.

Eerder in het nieuws

Contact en meer informatie