Over onsNieuws en agendaMensen en meningen

Hutter, prof.dr. Inge

Inge Hutter

Expertise

Demografie, veroudering, gezondheid

Curriculum vitae

Inge Hutter is hoogleraar Demografie aan het Population Research Centre van de RUG en decaan van de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen. Ze studeerde niet-westerse demografie en culturele antropologie. In 1994 promoveerde ze cum laude aan de RUG op het proefschrift ‘Being pregnant in rural South India; nutrition of women and well-being of children.’ Aansluitend werkte ze als onderzoeker aan de RUG en aan het NIDI (Netherlands Interdisciplinary Demographic Institute) in Den Haag. Onderzoek in Zuid-India en Afrika op het gebied van cultuur en reproductieve gezondheid bleef daarbij een belangrijke component. Daarbij volgt Hutter vaak een participerende benadering, waarbij onderzoek niet alleen bijdraagt aan wetenschappelijke kennis, maar ook wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met beleidsmakers en non-gouvernementele organisaties. Recentelijk richt Hutter zich in haar onderzoek met name op 'healthy ageing'. Sinds februari 2011 is ze coördinator Healthy Ageing voor de RUG voor de alfa- en gammafaculteiten.

Het Population Research Centre (PRC) doet onderzoek naar ‘de mens achter de cijfers’.  Het onderzoek richt zich op bevolking en gezondheid, met speciale aandacht voor culturele en geografische factoren. Behalve uit de demografie zijn betrokken wetenschappers afkomstig uit epidemiologie, culturele en medische antropologie, culturele geografie en bevolkingsonderzoek. 'Healthy ageing' en bevolkingsafname zijn onderzoeksspeerpunten van het PRC.

Contact en meer informatie

Zie de medewerkerspagina