Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuws

Feestelijke start voor 800 internationale studenten

03 februari 2017

De Rijksuniversiteit Groningen heeft donderdag 2 februari een Welcoming Ceremony georganiseerd voor de circa 800 nieuwe internationale studenten die in februari hun studie starten. In de Martinikerk werden zij officieel welkom geheten met toespraken, een informatiemarkt en een borrel met livemuziek. Sprekers op de Welcoming Ceremony waren onder anderen Ton Schroor, loco-burgemeester van Groningen, en prof.dr. Sibrand Poppema, voorzitter van het College van Bestuur van de RUG.

De RUG begroet jaarlijks studenten uit circa 115 landen. De Welcoming Ceremony is voor hen een belangrijke en hoog gewaardeerde introductie. De ontvangst op de RUG is al meermalen door buitenlandse studenten aangemerkt als de beste van Nederland.

Afwisselend programma

De Welcoming Ceremony begon om 13.15 uur. Na een officieel welkom in de Martinikerk met toespraken was er een markt met informatie over studentenvoorzieningen en -verenigingen. Ook was er aandacht voor praktische zaken als studieondersteuning, verzekering, het openen van een bankrekening en gezondheidszorg. Het programma werd afgesloten met een borrel en livemuziek.

Toenemend aantal buitenlandse studenten

Het aantal internationale studenten en medewerkers aan de RUG neemt elk jaar toe. Dat is een ontwikkeling die de universiteit op alle mogelijke manieren stimuleert: door verbetering van voorzieningen, uitbreiding van Engelstaligheid en versterking van de internationale positionering. Inmiddels zijn 30 bacheloropleidingen en het merendeel van de masteropleidingen Engelstalig. Het aantal ‘reguliere’ buitenlandse studenten (die studeren om bachelor of master te worden) steeg de afgelopen jaren aan de RUG ieder jaar met zo’n tien procent, naar circa 5.500 nu. Daarbij komen nog de circa 800 studenten die hier kortere tijd zijn, in het kader van bijvoorbeeld een uitwisselingsprogramma.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:24
printView this page in: English

Meer nieuws