Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuws

Wonen aan de snelweg: enkel negatief, of (soms) ook positief?

08 maart 2017

Uit onderzoek van promovenda Marije Hamersma van de RUG blijkt dat de woontevredenheid bij snelwegen over het algemeen best hoog is. De negatieve impact van snelwegen op de woontevredenheid is grotendeels afhankelijk van de mate waarin nadelen worden beleefd. Bewoners wegen de negatieve impact van snelwegen af in relatie tot eventuele bereikbaarheidsvoordelen en andere kenmerken van de bredere woonomgeving. Hamersma pleit voor het belang van een integrale blik, met oog voor de weg als onderdeel in de lokale ruimtelijke omgeving.

Hamersma promoveert 16 maart aan de RUG. Ze voerde haar onderzoek uit in het kader van een samenwerking tussen de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen en Rijkswaterstaat, op het gebied van infrastructuurplanning.

Video's RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering. Andere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 13:00
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 19 maart 2019

  Serious game Voorzieningen-Wijs helpt krimpregio’s prioriteiten stellen

  De Voorzieningen-Wijzer is een analoge serious game in de vorm van een spelbord op een tafel, met verschillende discussie-onderdelen rondom een topografische kaart van de specifieke casus. Zes tot tien deelnemers - werkelijke stakeholders met verschillende...

 • 12 maart 2019

  Eenzaam maar niet zielig

  Omderzoek naar eenzaamheid onder ouderen in Garmerwolde

 • 19 februari 2019

  Ruimte voor bereikbaarheid: van stad tot ommeland

  Hoe beleven mensen in het ommeland de bereikbaarheid van voorzieningen? En hoe kunnen slimme en innovatieve mobiliteitsmaatregelen die bereikbaarheid verbeteren? Dit zijn vragen waar prof.dr.ir. Taede Tillema zich de komende jaren binnen zijn leerstoel...