Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenTata Steel Chess Tournament

Woensdag 24 januari: Chess On Tour Groningen

Plattegrond Academiegebouw

Om 14.00 uur vindt de officiële opening van de speeldag in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen plaats, in het bijzijn van alle deelnemende internationale grootmeesters en het publiek. Aansluitend start de speelronde en kan men de grootmeesters in actie zien. Ondertussen worden op diverse plaatsen in het Academiegebouw andere evenementen georganiseerd.

14.00 uur Aula

Er zijn 28 topschakers die tegen elkaar spelen: de Tata Steel Masters (onder wie Magnus Carlsen, Vladimir Kramnik, Wesley So en Anish Giri).

Offerhauszaal

14:00 uur: Live commentaar (Engels en Nederlands)

De wedstrijden in de aula worden van commentaar voorzien door:

• de Canadese grootmeester Eric Hansen
  • de Groningse grootmeester Sipke Ernst
Heymanszaal

14.00-14.45 uur en 15.45 - 16.30 uur: Schaken voor Dummies

Een laagdrempelige uitleg door Robert Ris voor iedereen die weinig van schaken weet, maar daar graag verandering in wil. Ris (1988) is sinds 2007 internationaal meester en maakte deel uit van de Jong-Oranjeselectie. Een tweede sessie begint om 15.45 uur.

Collegezalen A7 en A8

14.00-18.00 uur: Recruitment Day.

Maak kennis met Tata Steel! Speciaal voor studenten wordt een Recruitment Day georganiseerd, waar je niet alleen kennis maakt met Tata Steel, maar ook met schaken. Begeef je in de wereld van de staalindustrie met een Virtual Reality-tour door het staalbedrijf. Voor meer informatie bezoek de Tata Steel website.

Tata Steel Chess tournament
Laatst gewijzigd:02 februari 2018 10:25