Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezing

Dr.mr. C.N.J. de Vey Mestdagh

Faculteit Rechtsgeleerdheid
Dr.mr. C.N.J. de Vey Mestdagh

Kees de Vey Mestdagh is universitair hoofddocent bij de vakgroep Rechtstheorie en (mede)oprichter van de opleiding Recht & ICT, die in Nederland uniek is. Mede dankzij zijn achtergrond in de psychologie kan hij bijdragen aan een vernieuwende onderwijsvisie.

De Vey Mestdagh kenmerkt zich door een enthousiaste aanpak van colleges en werkgroepen, waarbij ook de humor niet ontbreekt. Hierdoor wordt de student aangespoord met een frisse, kritische blik naar  juridische vraagstukken te kijken. De inbreng van studenten bij de colleges wordt zeer gewaardeerd, wat eruit blijkt dat elke vraag een uitvoerig antwoord krijgt. Ook buiten de colleges om is hij beschikbaar voor hulp en vragen; studenten weten dat ze welkom zijn om langs te komen.
Met veel enthousiasme begeleidt hij scripties en andere praktische opdrachten, waaronder de Studentenrechtbank. Hierbij moedigt hij de student aan zijn/haar vaardigheden optimaal te benutten. Bij schriftelijk werk levert hij niet alleen inhoudelijk commentaar, maar geeft hij ook de nodige feedback over vorm, stijl en grammatica. Weliswaar wordt dit door zijn studenten soms als confronterend, maar altijd als nuttig ervaren. Tot slot is er bij studenten grote waardering voor zijn initiatief om bij elk vak waarvoor een paper moet worden geschreven het beste werkstuk samen met de betreffende student te bewerken voor publicatie in een tijdschrift.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:49
printOok beschikbaar in het: English