About usNews and EventsEvents and open daysEducation dayLecturer of the Year

Verkiezing Docent van het Jaar 2019 op 29 januari 2020

Dr. Marc Kramer Docent van het Jaar 2018

Studenten en medewerkers zijn van harte welkom bij de dertiende verkiezing van de RUG Docent van het Jaar! Elf docenten van onze universiteit strijden op woensdag 29 januari 2020 in de Aula van het Academiegebouw om de titel Docent van het Jaar 2019. De bijeenkomst start om 13.30 uur met een keynote lezing door prof. dr. Anique de Bruin (Maastricht University). Vanaf 14.30 uur geven de genomineerde docenten in een kandidatencarrousel elk een kort college van ongeveer 10 minuten, waarna het publiek mag stemmen voor de Publieksprijs. Aan het eind van de middag maakt de jury naast de winnaar van de Publieksprijs de RUG Docent van het Jaar 2019 bekend.

De winnaar ontvangt € 5.000, beschikbaar gesteld door het COWOG-fonds, een kunstwerk en een uitnodiging voor het ontwikkelen en verzorgen van een onderwijsmodule voor het Honours College. De twee runners-up ontvangen elk € 2.500.

De genomineerde docenten:

Wiskunde en Natuurwetenschappen -

Letteren  -

Rechtsgeleerdheid -

Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap - dr. Méadhbh McIvor

Wijsbegeerte -

Ruimtelijke Wetenschappen - Martin Boisen, MSc

Economie en Bedrijfskunde -

Gedrags- en Maatschappijwetenschappen -

Medische Wetenschappen – dr. Rob den Otter

University College Groningen –

University College Fryslân -

UEF/COWOG

Het geldbedrag voor de Docent van het Jaar en voor de twee runners-up wordt beschikbaar gesteld door het COWOG-fonds. Dit bedrag moet worden aangewend als investering in het eigen onderwijs (vervolgopleiding, conferentie, studiereis, student-assistent, e.d.). Daarnaast ontvangt de winnaar een sculptuur gemaakt door Joek van Draanen.

Verkiezing Docent van het Jaar 2018
Laatst gewijzigd:20 november 2019 14:40