About usNews and EventsEvents and open daysEducation dayLecturer of the Year

Dr. Marc Kramer Docent van het Jaar 2018

Dr. Marc Kramer van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde is gekozen tot Docent van het Jaar 2018. De twee runners-up zijn Maria Ioannou (University College Groningen) en Han Thomas Adriaenssen (Wijsbegeerte).

Tien docenten van de Rijksuniversiteit Groningen streden op woensdag 30 januari 2019 in de  Kapteynborg om de titel Docent van het Jaar 2018. De bijeenkomst startte om 13.30 uur met een keynote lezing, vanaf 14.30 uur gaven de genomineerde docenten in een kandidatencarrousel elk een kort college van ongeveer 10 minuten. Na deze spannende strijd maakte de jury de RUG Docent van het Jaar 2018 bekend.

De genomineerde docenten (in willekeurige volgorde):

De winnaar ontving € 5.000, beschikbaar gesteld door het COWOG-fonds, een kunstwerk en een uitnodiging voor het ontwikkelen en verzorgen van een onderwijsmodule voor het Honours College. De twee runners-up  ontvingen elk € 2.500.

De RUG Docent van het Jaar verkiezing werd dit jaar voor de twaalfde keer georganiseerd.

UEF/COWOG

Het geldbedrag voor de Docent van het Jaar en voor de twee runners-up wordt beschikbaar gesteld door het COWOG-fonds. Dit bedrag moet worden aangewend als investering in het eigen onderwijs (vervolgopleiding, conferentie, studiereis, student-assistent, e.d.). Daarnaast ontvangt de winnaar een sculptuur gemaakt door Joek van Draanen.

Verkiezing Docent van het Jaar 2018
Laatst gewijzigd:27 maart 2019 15:28