Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezing

Dr. K.E. Keizer - Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

Dr. K.E. Keizer

Kees Keizer studeerde en promoveerde aan de RUG en is universitair docent bij de afdeling Psychologie. Studenten roemen hem omdat hij hen weet te enthousiasmeren. Zoals Keizer zelf zegt: ‘De onderwerpen die ik doceer zijn mijn passie, en wat is er leuker dan je passie delen?’

Keizer wil dat studenten samen met hem en elkaar in de wetenschap staan, in een veilige omgeving waarin men vragen en discussiepunten durft in te brengen. In zijn hoorcolleges creëert hij interactie door de studenten experimentjes en quizzen te laten doen. ‘Ik ben van mening dat interesse en nieuwsgierigheid de beste drijfveren zijn. Soms is het stellen van een intrigerende vraag nuttiger voor het leerproces dan het geven van het antwoord.’ Ook brengt hij een duidelijke leerlijn aan die loopt van theorie naar praktijk. ‘Door het lesmateriaal te verbinden met voorbeelden die uit het leven gegrepen zijn wordt interesse gewekt en begrip bevorderd, maar ook het geheugen ondersteund: het is dan waarschijnlijker dat studenten over de inhoud van het vak nadenken ook als ze niet aan het studeren zijn.’ Tot slot maakt hij graag gebruik van videocolleges, die hij zelf ontwikkelt. Hij vindt dat we video-opnames niet als een bedreiging van traditionele hoorcolleges moeten zien, maar dat we moeten nadenken over hoe de twee elkaar kunnen aanvullen en versterken.

Laatst gewijzigd:20 juni 2018 10:23
printView this page in: English