Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezingGenomineerden Docent van het Jaar 2014

Clemens Six

Letteren

Dr. C. Six (1975) is universitair docent bij de afdeling Eigentijdse Geschiedenis. Na zijn promotie aan de Universiteit van Wenen volgde hij een opleiding aan de Diplomatieke Academie in Oostenrijk. Hij werkte als consultant voor de Unesco in Parijs en was vervolgens onderzoeker-docent in Wenen, Chicago en Bern.

Six wordt omschreven als een passievolle docent, die studenten nieuwe inzichten brengt over de hedendaagse geschiedenis. Daarbij combineert hij het onderwijs graag met zijn onderzoek, dat zich richt op religie en secularisme in India, Indonesië, Singapore en Maleisië na 1945. Zelfs de meest ongemotiveerde student wordt enthousiast van zijn energieke en actieve manier van lesgeven. Hij betrekt alle studenten bij de discussie in de werkgroepen. Zij zijn onder de indruk van zijn enorme vakkennis. Six is afkomstig uit Oostenrijk en wat studenten enorm waarderen is dat hij zich in korte tijd de Nederlandse taal heeft eigengemaakt. Er is veel flexibiliteit voor eerstejaarsstudenten die hun papers in het Nederlands willen schrijven. Ook tijdens de colleges in het eerste jaar mogen studenten hun vraag in het Nederlands stellen. De colleges zijn altijd enerverend en uitdagend, niet in de laatste plaats door het enthousiasme dat Six uitstraalt tijdens het doceren.

Laatst gewijzigd:03 november 2017 11:08
printOok beschikbaar in het: English