Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezingGenomineerden Docent van het Jaar 2014

Anton Scheurink Docent van het Jaar 2014

Wiskunde en Natuurwetenschappen

Prof. dr. A.J.W. Scheurink (1959) is hoogleraar neuro-endocrinologie bij het Centre for Behaviour and Neurosciences. Hij studeerde biologie aan de RUG en promoveerde hier eveneens (in beide gevallen cum laude). Na een periode als postdoc in Seattle keerde hij terug naar Groningen.

Scheurink vertelt graag over de praktische toepassingen van de theorie en de ontwikkelingen op gebieden als energiebalans, diabetes, obesitas en anorexia nervosa. Soms nodigt hij ook een ‘echte’ patiënt uit te komen vertellen in zijn college. Met zijn verhalende stijl weet Scheurink iedereen te boeien. ‘Je merkt dat hij weet waar hij het over heeft en hij staat open voor vragen van studenten. Hij staat 100% voor zijn studenten klaar.’ Zijn colleges plaatst hij op de Student Portal, zodat de studenten de presentatie nog eens kunnen nalopen. Verder plaatst hij links naar extra informatie op de Student Portal, zodat studenten de stof beter kunnen begrijpen. Tentameneisen zijn aan het begin van de colleges duidelijk en de tentamens sluiten goed op de colleges aan. Tot slot heeft Scheurink veel nuttige contacten met collega’s en bedrijven voor de cursus Orientation on International Scientific Careers, waarvan hij coördinator is. Bij dit vak gaan masterstudenten op studiereis langs internationale bedrijven.

Laatst gewijzigd:03 november 2017 11:08
printView this page in: English