Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWaar vindt u onsHuisstijlBasiselementenBeeld

Foto's

Hoofdonderwerp van het beeldmateriaal in de nieuwe huisstijl is RUG-medewerkers en -studenten in hun ‘natuurlijke leefomgeving’. Afhankelijk van het medium in meer of mindere mate bewust van de camera. Mensen worden altijd geportretteerd tijdens een bezigheid. Foto’s zonder menselijk aspect worden liever niet gebruikt (dus geen foto’s van gebouwen zonder mensen). De fotografiestijl is bij voorkeur ‘droog’, meer een documentairestijl dan gelikte commerciële breedlachende modellen. Stockfotografie mag, maar met zorg gekozen, ook hier meer documentairestijl dan ‘gelikte’ modellen.

Stijl

Het in de nieuwe stijl gebruikte fotografisch beeld is ‘echt’ en ongemanipuleerd. Het is intrigerend, anders, spannend en kleurrijk. Zonder voorbij te gaan aan het inhoudelijke en communicatieve doel. Het toont mensen zoals ze zijn, eerlijk, oprecht en integer. Met nadruk op de individuele identiteit i.p.v. de mens als symbool voor een specifieke doelgroep.

Modellen

De ‘echte’ stijl leidt vanzelfsprekend ook tot een bepaalde keuze voor modellen. Er worden geen ‘gelikte’ of ‘perfecte’ fotomodellen gebruikt. Iedereen die betrokken is bij de RUG kan model zijn. De schoonheid schuilt in ieder mens.

Setting

De fotografie is niet overduidelijk geënsceneerd, is natuurlijk en direct. De getoonde situatie of omgeving is uit het dagelijks leven gegrepen. De mensen worden in ‘hun’ omgeving gefotografeerd. Omgeving in brede zin; de collega’s, het interieur, het exterieur, de stad, etc.

Techniek

De fotografie is zonder fototrucs. Er wordt zoveel mogelijk gekozen voor een natuurlijke of natuurlijk voelende belichting. Het beeld is contrastrijk en de focus ligt op mensen. De fotografie wordt niet achteraf overdreven gemanipuleerd.

voorbeeldfoto's beeldplan
voorbeeldfoto's beeldplan
Laatst gewijzigd:14 november 2017 10:26
printView this page in: English