Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Werken bij de RUG Daarom werk je bij de RUG YoungRUG Over YoungRUG

Loopbaanontwikkeling

Je bent verantwoordelijk voor je eigen loopbaan, maar de RUG kan je hierbij helpen. Hier vind je onze suggesties voor jonge professionals die zich willen focussen op hun loopbaan en persoonlijke ontwikkeling.

Iedereen kan van deze voordelen gebruik maken, maar soms moet je daar proactief naar vragen bij je leidinggevende. Vraag ook HR-experts of je eigen HR-adviseur naar jouw ontwikkelmogelijkheden.

Persoonlijke loopbaan en ontwikkeling

Persoonlijke loopbaan en ontwikkeling

Kijk eens op de Talent Portal van de RUG. In de Talent Portal vind je tips en advies over vragen als:

Is mijn huidige baan nog wel de juiste voor mij? Zijn er mogelijkheden voor verdere persoonlijke en loopbaanontwikkeling aan de Rijksuniversiteit Groningen? Hoe kan ik mijn motivatie een boost geven?

De tools op de Talent Portal helpen je om de drijvende factoren achter je manier van werken (wat wil ik?) en je competenties (waar ben ik goed in?) in kaart te brengen. Ook worden de mogelijkheden belicht die binnen en buiten de RUG beschikbaar zijn om je vaardigheden te verbeteren en te ontwikkelen.

Let op: YoungRUG organiseert ook jaarlijks een mentorprogramma samen met HR. Hierbij kun je een mentor krijgen (of zelf mentor kunt worden) die jou ongeveer een half jaar coacht. Een mentor is een senior collega die zijn/haar/hun ervaringen met je deelt over uiteenlopende werkthema's, toegespitst op jouw specifieke behoeften.

Bekijk de aankomende evenementen evenementen om te zien wanneer de volgende mentorprogramma-evenementen zullen plaatsvinden!

Cursussen en trainingen

Cursussen en trainingen

De Corporate Academy is het cursus- en trainingsplatform van de RUG.

De RUG wil dat haar medewerkers zich blijven ontwikkelen. Dit is een belangrijk thema in het strategisch plan. Uitgangspunt hierbij is dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je professionele ontwikkeling en loopbaan. Kijk voor alle opleidingen, mogelijkheden en aanbieders binnen de RUG op de website van de Corporate Academy.


Ontwikkelingsdagen

Iedere medewerker heeft recht op 2 ontwikkeldagen per jaar. Je kunt deze dagen gebruiken om je inzetbaarheid te vergroten. Deze dagen gelden niet als verlof. Afspraken over de invulling van je ontwikkeldagen kun je vastleggen in je portfolio. Voor meer informatie kun je artikel 6.10 van de CAO raadplegen.


Trainingsreglementen

De RUG hecht veel waarde aan opleidingsprogramma's waarmee je blijft presteren in je huidige functie of die je voorbereiden op een volgende stap in je carrière. Alle universitaire medewerkers hebben daarom recht op scholing. Medewerkers kunnen zelf voorstellen indienen, maar ook leidinggevenden kunnen hun medewerkers trainingen aanbieden, bijvoorbeeld als dat nodig is om de functie goed te kunnen uitoefenen. Dergelijke opleidingen kunnen zelfs verplicht worden gesteld.

Er zijn twee soorten trainingen:

  • Ten behoeve van de huidige functie of een nieuwe functie die de werknemer in de toekomst gaat vervullen. De kosten van een dergelijke opleiding worden volledig door de werkgever vergoed en de opleiding kan tijdens werktijd gevolgd worden.
  • Ter voorbereiding op een nieuwe functie die past bij het loopbaanperspectief van de medewerker (indien hierover afspraken zijn gemaakt). De helft van de kosten van een dergelijke opleiding moet de werknemer zelf betalen. Het faculteitsbestuur of de directie bepaalt hoeveel werkuren de medewerker aan een dergelijke opleiding mag besteden. In de regel wordt hieraan maximaal één dag per week toegekend.

Reis- en verblijfkosten worden voor beide type opleidingen volledig vergoed door de RUG.

Voor vragen kun je terecht bij de opleidingsadviseurs van HR-Experts: Silvia Huisman (s.huisman@rug.nl) of Ruth van de Walle (r.k.van.der.walle@rug.nl). Je kunt ook een e-mail sturen naar hr-experts@rug.nl.


Trainingen en opleidingen

De RUG vindt het belangrijk dat medewerkers de mogelijkheid krijgen zich te ontwikkelen. De universiteit biedt hiervoor een breed scala aan cursussen die medewerkers kunnen volgen.

Op de website van de Corporate Academy vind je cursusses die aansluiten bij jouw wensen. HR-Experts, het CIT en het Talencentrum bieden hier een breed scala aan cursussen aan. Meer gedetailleerde beschrijvingen van cursussen vind je op de volgende webpagina's:


HR-infosessie

In deze slides die gebruikt zijn tijdens de YoungRUG HR-infosessie vind je informatie over verlofuren en het keuzemodel:

Sabbatical verlof (artikel 4.16a cao NU)

Sabbatical verlof

Sabbatical verlof is een vorm van buitengewoon verlof. Meestal gaat het om een langere periode van verlof, waarin je aandacht besteedt aan je inzetbaarheid (loopbaanontwikkeling).

Bij het uitgeven van sabbatical verlof maken jij en je werkgever in ieder geval afspraken over de besteding van het verlof, de duur van het verlof, het al dan niet doorbetalen van je salaris, de pensioenpremies en het opnemen van vakantie-uren die je een deel van de verlofperiode hebt gespaard. Voor meer informatie kun je artikel 4.16a in de CAO raadplegen .

Flexibele werkweek

Flexibele werkweek (artikel 5.6 en bijlage G cao NU)

De standaard arbeidsduur bij een fulltime dienstverband is 38 uur. Een fulltime aanstelling (100%) betekent dus formeel een werkweek van 38 uur. Bij een volledige werkdag (meestal 8,5 uur inclusief pauze) hoort een (lunch)pauze van minimaal een half uur.

In het kader van het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden kun je kiezen voor een 36- of 40-urige werkweek. Als je kiest voor een 40-urige werkweek (en dus 2 uur per week meer werkt), heb je recht op 96 extra vakantie-uren. Als je kiest voor een 36-urige werkweek (en dus 2 uur minder werkt dan de standaard arbeidsduur), wordt je jaarlijkse aanspraak op vakantie-uren verminderd met 96 uur. Voor parttimers geldt dit naar rato.

BALANS

BALANS

BALANS is het leefstijlprogramma van de Arbo- en Milieudienst (AMD) van de Rijksuniversiteit Groningen. Het programma is voor alle medewerkers van de RUG (met uitzondering van de medische faculteit) en stimuleert een gezonde leefstijl van medewerkers.

BALANS heeft een breed scala ontwikkeld aan activiteiten, mindfulness, yoga, gezondheidschecks en omgaan met stress. De activiteiten nemen verschillende vormen aan, van informatiesessies, workshops en introductiecursussen tot individuele gesprekken en prikkelende lezingen.

Sportvereniging voor medewerkers (SPR)

Sportvereniging voor medewerkers (SPR)

De sportvereniging voor de medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool (SPR) heeft als doel 'het bevorderen van samenhorigheid, ontwikkeling en ontspanning in de breedste zin van het woord' door middel van sport.

Laatst gewijzigd:24 november 2023 10:56
View this page in: English