Skip to ContentSkip to Navigation
About us Organization Rules and regulations Education
Header image Groningen Topsportstudiestad

RUG/Hanze ACLO team wint 50e Batavierenrace

Date:03 May 2022
Author:Groningen Topsportstudiestad
Het winnende team van RUG/Hanze ACLO
Het winnende team van RUG/Hanze ACLO

Het RUG/Hanze ACLO team heeft de 50e editie van de Batavierenrace gewonnen. De studentencombinatie uit Groningen legde de in totaal ruim 175 kilometer af in 9 uur, 51 minuten en elf seconden. RUG/Hanze ACLO liet daarmee nummer twee Eindhoven en nummer drie Wageningen ruim achter zich.

De Batavierenrace is de grootste estafetteloop van de wereld. De totale loopafstand bedraagt ruim 175 kilometer en is onderverdeeld in 25 etappes; 16 heren- en 9 damesetappes. Er nemen ieder jaar ongeveer 8.500 atleten aan deel, allen studenten. Aan dit enorme deelnemersaantal dankt de Batavierenrace sinds jaar en dag haar vermelding in het Guinness Book of Records.

De route liep van het centrum van Nijmegen, via Duitsland, de Achterhoek en de Oude Markt in hartje Enschede, naar de campus van de Universiteit Twente. Joost Somsen, triatleet en student Biomedical Engineering aan de Rijksuniversiteit Groningen, kwam als 22e in actie en zorgde voor de een na snelste tijd van de Groninger formatie. Hanze-student Tom Hendrikse maakte het als laatste in stijl af met een gemiddelde van 21,14 km per uur.

decorative image
Het winnende RUG/Hanze ACLO team met de bokaal van de Batavierenrace

Comments

Loading comments...