Skip to ContentSkip to Navigation
About us Organization Rules and regulations Education
Header image Groningen Topsportstudiestad

Eerste Groningen TOPsportstudiestad Kennissessie met Kirsten Wild

Date:23 October 2020
Author:Groningen Topsportstudiestad

Woensdag 21 oktober vond de allereerste Groningen TOPsportstudiestad Kennissessie plaats. Voor deze online sessie waren alle topsportstudenten van de RUG en Hanze uitgenodigd.

Het doel van deze sessies is het delen van updates rondom de topsportregeling, het uitwisselen van ervaringen en het delen van kennis. Iedere sessie zijn er één of twee sprekers die een lezing of workshop verzorgen over diverse sport thema's.

De eerste sessie werd afgetrapt door topwielrenster en Hanze alumna Kirsten Wild. Ze vertelde de studenten over haar studietijd, de weg naar de top en hoogte- en dieptepunten in haar carrière. Na afloop konden de topsporters Kirsten het hemd van het lijf vragen en hier maakten ze veelvuldig gebruik van. Op de vraag wat zij als Wereldkampioen nog hoopt te bereiken was ze kort: een Olympische medaille in 2021.

Het tweede deel van de kennissessie nam Jorik Tilstra, tevens Hanze alumnus, voor zijn rekening. Jorik is Creatief Strateeg bij digitaal marketingbureau in de sport TDE en verantwoordelijk voor campagnes van onder meer ASICS, Johan Cruijff ArenA, TeamNL-partner Missie H2 en HEMA. Jorik bracht de studenten alles bij over hoe je jezelf presenteert als topsporter. Wat is jouw verhaal? Hoe heeft dit invloed op wat je laat zien op je eigen social media? Hoe ga je om met pers en wat zeg je? En wat is de rol van jouw positionering op sponsoring? Kortom, hoe etaleer jij jezelf en hoe profiteer je daar optimaal van? Jorik's verhaal zat boordevol voorbeelden, tips en tricks.