Skip to ContentSkip to Navigation
About us Organization Rules and regulations Education
Header image Groningen Topsportstudiestad

Alumnae RUG grossieren in roeizilver tijdens WK

Date:26 September 2022
Author:Groningen Topsportstudiestad
Ymkje Clevering (links) trots met het zilver.
Ymkje Clevering (links) trots met het zilver.

Hard doortrainen tijdens en na het EK roeien betaalde zich tijdens het WK uit voor de alumnas van de Rijksuniversiteit. Ymkje Clevering, Marloes Oldenburg en Ilse Kolkman wonnen alledrie een fraaie zilveren medaille in het Tsjechische Račice. Ymkje en Marloes sleepten zelfs twee keer zilver in de wacht want ze maakten beiden tevens deel uit van de Holland Acht.

Ymkje Clevering opende de zilvervloot door met Veronique Meester als tweede te finishen in de Vrouwen tweezonder. "Ik ben supertevreden met deze race en uitslag," reageert de alumna Geneeskunde van de RUG na de medailleuitreiking. Even hoopte ze nog op het winnen van goud. "We begonnen er wel even in te geloven toen we in de laatste 500 meter dichterbij kwamen. Het is een mooie uitdaging dat we deel uitmaken van een kansrijke boot. Ik denk dat het nog harder kan. Het is niet onmogelijk om het goud te pakken," klinkt het verwachtingsvol.

Het bleef tijdens het WK niet bij één zilveren medaille voor Ymkje want met de Holland Acht werd tevens naar een knappe tweede plaats geroeid. Alumna Bewegingswetenschappen Marloes Oldenburg maakte ook deel uit van de acht en ook zij kreeg voor de tweede keer een zilveren medaille omgehangen nadat ze eerder zilver had gewonnen met de Vrouwen vierzonder.

decorative image
Marloes Oldenburg (links) na haar tweede plaats met de Vrouwen vierzonder.

Mooi succes was er ook voor Ilse Kolkman. De alumna Orthopedagogiek van de RUG eindigde met de Vrouwen dubbelvier op een knappe tweede plaats wat haar dus ook een zilveren medaille opleverde. De Vrouwen dubbelvier van Nederland is nog een jonge boot en dat betekent dus nog wat voor toekomst.

decorative image
De Vrouwen dubbelvier in actie met Ilse Kolkman (tweede van links).

Comments

Loading comments...