Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws

7 Marie Skłodowska-Curie actions postdoctoral fellowships toegekend

31 maart 2022

De Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) Postdoctoral Fellowships (de voormalige Individual Fellowships onder H2020) vormen een Europees beurzensysteem dat tot doel heeft de mobiliteit van onderzoekers te bevorderen. Het systeem financiert tweejarige Postdoctoral Fellowships voor onderzoekers van elke leeftijd en nationaliteit en in elke discipline.

Na de call van 2021, de eerste die onder de verantwoordelijkheid van Horizon Europe viel, heeft de Europese Commissie zeven onderzoekers geselecteerd die worden uitgenodigd om in Groningen als Postdoctoral Fellows hun onderzoeksprojecten verder uit te werken met hun supervisors van de Rijksuniversiteit Groningen: Franco Della-Felice (Gerard Roelfes), Yohan Gisbert (Ben Feringa), Robert Hein (Ben Feringa), Timo Keller (Steffen Muller), Maria Angela Raj (Reynier Peletier), Gaurav Vats (Beatriz Noheda) en Zuzana Zilincikova (Clara Mulder).

Het doel van de MSCA Postdoctoral Fellowships (PF) is om de creatieve en innovatieve potentie te vergroten van onderzoekers met een PhD die nieuwe vaardigheden willen leren door middel van geavanceerde training en internationale, interdisciplinaire en intersectorale mobiliteit. De Fellowships zijn ook interessant voor senioronderzoekers die veelbelovende Fellows uit de hele wereld willen aantrekken om hun onderzoekscapaciteit en hun internationale netwerk uit te breiden.

Ben je geïnteresseerd in het ontwikkelen van een PF bij de RUG, maar heb je nog geen supervisor? Of ben je een PI die op zoek is naar postdoctorale onderzoekers voor je team? Dan kunnen wij je hierbij helpen. Vul het juiste online formulier ( formulier voor PF-Fellows ; formulier voor supervisors ) vóór 15 april in.

De Rijksuniversiteit Groningen heeft een uitstekende reputatie op het gebied van dit beurzensysteem, met een gemiddelde slagingskans die vaak twee keer zo hoog is als het Europese gemiddelde. De volgende ronde voor nieuwe voorstellen zal naar verwachting in mei 2022 worden gepubliceerd, met september 2022 als deadline. De RUG organiseert een online training voor kandidaten en supervisors.

Neem voor meer informatie contact op met je Faculty Funding Officer (inloggen vereist) en Gema Ocana.

Laatst gewijzigd:07 april 2022 11:05
View this page in: English

Meer nieuws

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...

  • 04 maart 2024

    Een plantaardige sensor

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 11 december 2023

    Join the 'Language and AI' community

    As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...