Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Lezing Dawkins via video-verbinding te volgen in drie RUG-zalen

06 januari 2012

De lezing van de vermaarde evolutiebioloog en auteur Richard Dawkins zal op de Rijksuniversiteit Groningen te zien zijn in drie grote zalen. Kaarten voor de lezing ‘Darwin’s Five Bridges’ in de Nieuwe Kerk zijn uitverkocht.

De lezing is op 12 januari live te volgen in het Academiegebouw, Offerhauszaal (Broerstraat 5), Aletta Jacobs Tentamenhal (Blauwborgje 4) en de Bernoulliborg, zaal 151 (Nijenborgh 9). De zalen zijn open vanaf 19.30 uur; de lezing begint om 20.00 uur. Toegang is gratis. Reserveren is niet nodig. De lezing is in het Engels.

U4 Star Lecture

Daarnaast wordt het optreden van Dawkins door de Rijksuniversiteit Groningen uitgezonden als U4 Star Lecture. Ook de studenten en medewerkers van de drie partneruniversiteiten waarmee de Rijksuniversiteit Groningen in het U4-netwerk samenwerkt, kunnen de lezing zo via video-verbindingen volgen.

U4-partneruniversiteiten

De Rijksuniversiteit Groningen werkt in het U4-netwerk samen met de universiteiten van Uppsala (Zweden), Göttingen (Duitsland) en Gent (België). In 2008 bundelden deze vier universiteiten hun krachten tot een strategisch partnerschap. Het netwerk streeft naar samenwerking in onderwijs- en onderzoeksprojecten en naar uitwisseling van staf en studenten op Europees en internationaal niveau.

Dawkins bezoekt biologie Groningen

Op 12 en 13 januari 2012 is Richard Dawkins eregast bij de opening van de Linnaeusborg (Nijenborgh 7). Dit nieuwe gebouw huisvest sinds 2011 het onderwijs en onderzoek in biologie en levenswetenschappen van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Naast de lezing gaat Dawkins tijdens een besloten bijeenkomst in debat met een select gezelschap van studenten biologie. Op 13 januari opent Dawkins samen met collegevoorzitter prof. dr. Sibrand Poppema het nieuwe gebouw.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:52
View this page in: English

Meer nieuws

  • 13 mei 2024

    ‘De kleurrijke cellen van bloemen vervelen nooit!'

    Iedereen kan genieten van kleuren in de natuur, maar bij evolutiebioloog Casper van der Kooi gaat dat veel verder: hij onderzoekt hoe bloemen, vogels, vlinders en kevers aan hun kleuren komen. Bovendien bestudeert hij hoe die kleuren gebruikt...

  • 13 mei 2024

    Moleculen stilzetten

    In zijn laboratorium bouwt natuurkundige Steven Hoekstra aan een opstelling die bestaat uit twee delen: een apparaat dat moleculen van barium-fluoride maakt, en een ander apparaat dat deze moleculen bijna stilzet om ze te kunnen onderzoeken.

  • 07 mei 2024

    Lezing met aanstaand Eredoctor Gerrit Hiemstra op 24 mei

    Ter ere van zijn eredoctoraat heeft FSE Hiemstra uitgenodigd een lezing te geven met de titel 'Science, let's talk about it' in de ochtend van 24 mei