Skip to ContentSkip to Navigation
Wubbo Ockels School for Energy and Climate Calendar

New Energy Hackathon: Draag bij aan de energietransitie met data

Vanaf:vr 24-05-2024
Tot en met:za 25-05-2024
Waar:Gasunie, Concourslaan 17, 9727 KC Groningen

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei organiseert Gasunie de New Energy Hackathon. De hackathon is bedoeld voor professionals en studenten, en richt zich op het creëren van innovatieve oplossingen voor energie-gerelateerde uitdagingen, met een focus op netwerkcongestie en duurzaam gedrag bij eindgebruikers.

Deze hackathon brengt innovators van diverse achtergronden samen om uitdagingen op het gebied van energie aan te pakken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwste data van het Nationaal Energie Dashboard, dat sinds kort live is.

Ambitie en doelstelling 
Het doel van de hackathon is het creëren van nieuwe innovatieve oplossingen ten behoeve van en de vermindering van CO2-uitstoot en problemen in ons energienet. Ook zijn we op zoek naar nieuwe manieren om de eindgebruikers slimmer om te laten gaan met de beschikbare data. De hackathon biedt gebruikers de kans om kennis te maken met de (nieuwe) dataset en toffe nieuwe concepten te verkennen.

Data
Beschikbare data omvat gegevens van alle hernieuwbare en de fossiele energiebronnen, met 'near real-time' updates (10 min vertraging) en een 24-uurs forecast voor de volgende dag. Ook de forecasts uit het verleden, aangevuld met de daadwerkelijke realisaties, zijn nu beschikbaar. Een uitgebreidere uitleg van de dataset is naar wens beschikbaar.

Probleemstellingen
Voorafgaand aan het event worden probleemstellingen gedeeld waarop groepen zich kunnen inschrijven. Deze probleemstellingen zullen te maken hebben met de huidige energietransitie problematiek (netcongestie, duurzaam gedrag eindgebruikers, de aansluitingen uitbreiden voor bedrijven, delen van privacygevoelige data, etc.). 

Een jury zal uiteindelijk beoordelen welke groep, of welke groepen, de beste oplossingen bedacht hebben. Deelname is gratis.

Vragen, opmerkingen, partnerships
Voor vragen omtrent dit event en eventuele samenwerkingen kunt u mailen met m.witte gasunie.nl

Voor documentatie over de API en de data: https://ned.nl/nl/handleiding-api 

Wil je meedoen? Meld je dan hier aan!

decoratieve afbeelding