Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijven House of Connections

Energy, Tech & Tunes: Energietransitie x waterstof

Wanneer:do 18-01-2024 12:00 - 16:15
Waar:House of Connections, Grote Markt 21, Groningen


Groningen en de energietransitie; twee woorden die vaak in dezelfde zin worden gebruikt. De stad is koploper op het gebied van waterstof en is door de Europese Commissie erkend als Europa's eerste Hydrogen Valley. Voortbouwend op het succes van vorig jaar bieden we tijdens het ESNS festival opnieuw een programma over waterstof en andere aspecten van de energietransitie.

Met bevestigde sprekers zoals Paul Schurink (eigenaar van ZAPP Concepts) en de lancering van de nieuwe Podcast-serie "Groen Geld Verdienen" door ENTRANCE - Centre of Expertise Energy!

Taal
Dit programma is tweetalig, aangezien sommige sessies in het Engels en andere in het Nederlands worden gepresenteerd. Zie het programma hieronder voor meer informatie.

Programma "Energietransitie x Waterstof"

12:00

Inloop met lunch

13:00
(Engels)

Keynote door Paul Schurink

Paul Schurink is een toonaangevende expert op het gebied van tijdelijke energievoorziening. Hij is eigenaar van ZAP Concepts en medeoprichter van Green Events en MyZap. Hij heeft gewerkt aan evenementen, festivals en (wereld)tours waaronder Coldplay, de Olympische Spelen, UEFA EURO 2012 en The Ocean Races. Hij is een autoriteit en expert op het gebied van energie en duurzaamheid, gespecialiseerd in energiebeoordeling, -meting en -registratie en het ontwerp van de optimale stroomvoorziening voor evenementen (Smart Power Plan).

13:30
(Nederlands)

Podcast "Groen Geld Verdienen"

ENTRANCE, Centre of Expertise Energy, lanceert een nieuwe podcastserie waarin ondernemers vertellen hoe ze geld kunnen verdienen door groen te zijn. Experts worden uitgenodigd om deelnemende ondernemers van waardevol advies te voorzien en te bespreken hoe zij andere ondernemers kunnen inspireren tot duurzaam ondernemen. De eerste twee gloednieuwe afleveringen worden opgenomen tijdens Energy, Tech & Tunes! De mensen van de ENTRANCE -award winnende bedrijven, BioBTX en New Born Rubber , praten over hun best practices en laten hun licht schijnen op uitdagingen en kansen. En experts van zowel de Rijksuniversiteit Groningen als ENTRANCE zullen deelnemen aan de gesprekken om dieper op de onderwerpen in te gaan.

14:15
Koffiepauze
14:30
(Engels)

Paneldiscussie:
De Toekomst van de Energietransitie in het Onderwijs

Sprekers:
- Dulce Morales Hernández, hoogleraar Elektrokatalyse - Rijksuniversiteit Groningen
- Milad Abbasiharofteh, hoogleraar Innovatie en Technologiemanagement - Rijksuniversiteit Groningen
- Roeland Hogt, practor Automotive mobiliteit en waterstoftechnologie - Noorderpoort
- Willem Hazenberg, practor Waterstof - Drenthe College
- Joan Teerling, lector Duurzame brandstoffen en gassen - Hanzehogeschool Groningen
- Marten van der Laan, lector Systeemintegratie in de energietransitie - Hanzehogeschool Groningen

Moderator:
- Marcel Koenis (directeur business development, ENTRANCE - center of expertise Energy, Hanzehogeschool)

15:15
Koffiepauze
15:30
(Nederlands)

Informatie sessie:
Veiligheid, financiën en regelgeving in waterstof

Nu de wereldwijde aandacht voor schone en duurzame energie toeneemt, komt waterstof naar voren als een cruciale speler. Het is niet eenvoudig om op dit gebied te innoveren, omdat veel onbekend is of omdat regelgeving ontbreekt. Jasper Baltus, van Watermeln (waterstofenergie-eenheden) heeft veel van deze uitdagingen voor vroege en nieuwe innovators overwonnen. Naast de reis van Jasper Baltus zal de Veiligheidsregio Groningen ons informeren met hun perspectief op hoe om te gaan met innovators en het gebrek aan regelgeving/certificeringen? Innovatie versterken of tegengaan?

Sprekers:
- Jasper Baltus (Watermeln)
- Heko Scheltema (Vereniging van Evenementenmakers)
- en meer!

16:15

Optioneel: trip naar de waterstofgenerator op de Grote Markt

Energy, Tech & Tunes
House of Connections presenteert met trots het driedaagse programma "Energy, Tech, and Tunes" op 17, 18 en 19 januari 2024. Ben je geïnteresseerd in onderwerpen als technologie, muziek, energietransitie en de festivalindustrie? Dan past dit programma perfect bij jou. Dompel jezelf onder in een divers en uniek programma waarin we vanuit verschillende perspectieven naar verschillende thema's kijken.

Samenwerking
Het programma "Energy, Tech & Tunes" is een unieke samenwerking tussen de Rijksuniversiteit Groningen, ESNS en Metropoolregio Groningen.

banner
View this page in: English