Skip to ContentSkip to Navigation
Wubbo Ockels School for Energy and Climate Agenda

De Top van Onderop

Wanneer:wo 06-12-2023 09:30 - 17:15
Waar:Theater Spant!, Bussum

Als wij onze top hebben, is in Dubai de internationale VN-klimaatconferentie in volle gang. Daar onderhandelen wereldleiders over verdere afspraken over de aanpak van klimaatverandering. Over de hele wereld zullen dan grote protestmarsen en andere acties uiting geven aan het gevoel dat het beleid sneller en beter moet. Wij maken dat zichtbaar dat er in Nederland al veel gebeurt.

We laten zien wat er allemaal al lukt. Het wordt een dag vol concrete voorbeelden ter inspiratie, panels om ervaringen uit te wisselen en goede sprekers die de gedachtes scherpen. Het wordt een dag waar de internationale onderhandelingen van de VN-klimaattop en de concrete dynamiek in Nederland bij elkaar komen.

Deze Top van Onderop organiseren we met een collectief van organisaties die al concreet het nieuwe Nederland vormgeven. Die zijn op uiteenlopende plekken actief met de verduurzaming. Zij weten wat er goed loopt, wat kansrijk is, welke belemmeringen er in de weg zitten en, nog belangrijker, hoe we kansen om te versnellen kunnen pakken. Zo laten we ook de kracht in de samenleving zien.

We willen:

  • Nederland laten zien wat er allemaal al gebeurt
  • Van elkaar leren
  • Elkaar stimuleren om het verder te brengen
  • Elkaar ontmoeten
  • Nieuwe verbindingen leggen
  • Het nieuwe Nederland sneller dichterbij brengen.

Er worden al heel veel grote en kleine stappen gezet naar een duurzame toekomst. Het bruist in de samenleving van de initiatieven en activiteiten. Dat laten we zien op de Top van Onderop. Kom op woensdag 6 december aanstaande naar theater Spant! in Bussum.

Voor meer informatie en aanmelding zie de website van De Top van Onderop.