Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsMedische WetenschappenOnderwijsGeneeskunde
University Medical Center Groningen

Selectie, Toelatingseisen en Deficiënties

Selectieprocedure

Voor de bacheloropleiding Geneeskunde wordt uitsluitend (decentraal) geselecteerd. Kandidaten kunnen maximaal één keer deelnemen aan de selectieprocedure voor de bachelor Geneeskunde in Groningen. Alleen voor kandidaten die aan de selectie hebben deelgenomen en in datzelfde jaar zakken voor hun VWO eindexamen kan hierop (onafhankelijk van de uitslag van de selectie) een uitzondering gemaakt worden. Deze kandidaten mogen dus een tweede keer meedoen met de selectieprocedure.

Wie kan meedoen aan de decentrale selectie geneeskunde?

Ben je in het bezit van een VWO diploma met de vakken biologie, scheikunde, natuurkunde en wiskunde (profiel Natuur & Gezondheid mét natuurkunde, of profiel Natuur & Techniek mét biologie) óf doe je dit jaar eindexamen VWO met de vereiste vakken, dan kan je meedoen met de selectieprocedure.
Heb je een vergelijkbaar buitenlands diploma met de vakken biologie, scheikunde, natuurkunde en wiskunde, dan ben je mogelijk ook toelaatbaar. Neem ruim op tijd contact op met het Admissions Office om te laten bevestigen dat je aan de toelatingseisen voldoet.

Taaleisen Nederlandse en Engelstalige Bachelors

Voldoe je niet aan het vereiste niveau of ben je deficiënt voor bepaalde vakken?

Voldoe je op het moment van aanmelden niet aan de toelatingseisen, zorg dan dat je aannemelijk kunt maken dat je op tijd aan de toelatingseisen gaat voldoen. Het is verstandig om realistisch te zijn als je nog deficienties moet wegwerken in het jaar dat je deelneemt aan de selectieprocedure. Onze ervaring is dat veel kandidaten het niet redden als ze meerdere deficiënties moeten wegwerken. Houd rekening met een studiebelasting van 200-300 uur per vak, afhankelijk van je voorkennis.

Laatst gewijzigd:12 februari 2019 16:19
printView this page in: English