Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsMedische WetenschappenOnderwijsGeneeskunde
University Medical Center Groningen

Learning Communities

Vanaf September 2014 worden studenten tijdens de bachelor opleiding Geneeskunde over vier z.g. Learning Communities verdeeld. Hoewel alle studenten dezelfde basis van de Geneeskunde bestuderen, verdiepen ze deze kennis binnen de verschillende thema’s van de Learning Communities: Global Health, Duurzame Zorg, Intramurale Zorg en Molecular Medicine. Aan het eind van de bachelor opleiding krijgen alle studenten hetzelfde diploma, waarmee ze naar de master opleiding kunnen. Learning Communities zijn dus zeker GEEN voorsorteertraject, maar een studieomgeving van studenten en docenten die dezelfde interesses delen.

In elke community stromen per jaar circa 100 gemotiveerde eerstejaars studenten in. Na drie jaar bestaat de community uit 300 studenten, want studenten volgen de hele bachelor opleiding binnen een community.

Waarom communities binnen de bachelor opleiding Geneeskunde?

Elk jaar starten er 410 studenten met de bachelor opleiding Geneeskunde, dat is een grote groep. Binnen de opleiding Geneeskunde is persoonlijk contact tussen studenten onderling en tussen studenten en docenten (of opleiders) essentieel. Daarom introduceerde de Rijksuniversiteit Groningen al in 2000 het Probleem gestuurd onderwijs waarin studenten in kleine groepen van 10-12 studenten samen werken aan de hand van een casus onder begeleiding van een docent. In 2014 gaan we nog een stap verder, en introduceren we naast het probleem gestuurd onderwijs in de tutorgroepen, vier communities om contact tussen studenten onderling en met stafmedewerkers verder te versterken. Naast een gedegen basisopleiding, verdiept elke community zich ook nog eens in een thema dat in de Gezondheidszorg in 2020 een belangrijke rol zal spelen. Zodoende bereiden we je optimaal voor binnen een verdiepend thema dat bij jou past è n dat je voorbereid op de toekomst.

Korte omschrijving van LC taken
Laatst gewijzigd:08 februari 2016 14:03
printView this page in: English