Skip to ContentSkip to Navigation

Sustainable Society

News & Events

Sustainable Society x 20voor12 De Podcast: Zonneparken in opkomst. Alleen hoe zit het met de dieren, planten en de bodem?

28 april 2021

Hoewel 'de podcast' al ruim vijftien jaar bestaat schieten ze de laatste jaren als paddestoelen uit de grond. Sustainable Society kan niet achterblijven dus sloegen we de handen ineen met 20voor12: De Podcast over Groningen, lokaal nieuws en tech. Op woensdag 28 april gingen tafelheer Joshua en tafeldame Tjarda aan tafel met Raymond Klaassen, ecoloog bij RUG, en Sander Leone, projectontwikkelaar bij Solarfields.

De RUG is vorig jaar in opdracht van Provincie Groningen en Solarfields gestart met een onderzoek naar biodiversiteit en bodemkwaliteit in Groningse zonneparken. Onderzoeksleider is Raymond Klaassen, tevens lid van onze onderzoeksgroep Sustainable Landscapes. In de komende vijf jaar gaat hij samen met collega-ecologen bij vijftien zonneparken de bodem, begroeiing, insecten, zoogdieren en vogels monitoren. Het doel van het onderzoek is te komen tot de meest optimale inrichting en beheer voor biodiversiteit en bodemkwaliteit. Zijn we uniek met dit onderzoek? Zijn de eerste resultaten al bekend? Wat hopen de ecologen in 2025 op tafel te kunnen leggen? Kom er alles over te weten in de podcast: Zonneparken in opkomst. Alleen hoe zit het met de dieren, planten en de bodem?

Laatst gewijzigd:04 mei 2021 14:04

Meer nieuws

Follow us onyoutube twitter