Skip to ContentSkip to Navigation
How to find us dr. M.A. (Manna) Alma
University Medical Center Groningen

dr. M.A. Alma

Senior onderzoeker
dr. M.A. Alma
E-mail:
m.a.alma umcg.nl

Coördinator/onderzoeker bij PratenOverGezondheid waarbij kwalitatief onderzoek wordt gedaan naar ervaringen rondom ziekte, gezondheid en zorg.

Lopende projecten:

  • Vroegsignalering zeldzame aandoeningen: inzicht krijgen in factoren die een rol spelen bij het vaak langdurige diagnosetraject van een zeldzame aandoening bij kinderen vanuit het perspectief van ouders en het perspectief van zorgprofessionals.
  • MOCHA: Bepalen van optimaal model voor eerstelijnszorg voor kinderen in Europa. Coördinatie van het onderzoek naar patiëntervaringen hierbij in 5 Europese landen.
  • Zwangerschap en geboorte - vrouwen aan het woord: inzicht krijgen in de ervaringen van vrouwen rondom zwangerschap en geboorte.

Afgeronde projecten:

  • Help, dement! Patiënt en mantelzorger aan het woord: ontwikkeling van twee modules met ervaringsverhalen voor de PratenOverGezondheid website
  • Lessen van patiënten - dementie: ontwikkeling van een onderwijsmodule "Omgaan met dementie" voor het MBO onderwijs.
  • Maatschappelijke participatie van ouderen met een visuele beperking - determinanten en interventie: promotie-onderzoek naar de maatschappelijke participatie van ouderen met een visuele beperking. Tevens ontwikkeling van multi-disciplinaire revalidatieprogramma Actief Meedoen.
Laatst gewijzigd:06 december 2018 12:48

Contact information

Antonius Deusinglaan 1
9713 AV Groningen
The Netherlands