Skip to ContentSkip to Navigation
About us Practical matters How to find us prof. mr. B.F. (Berend) Keulen

prof. mr. B.F. (Berend) Keulen

Hoogleraar straf- en strafprocesrecht
Profielfoto van prof. mr. B.F. (Berend) Keulen
E-mail:
b.f.keulen rug.nl

Van 1986 tot 1997 was dhr. B.F. Keulen eerst als wetenschappelijk assistent, later als universitair docent werkzaam bij de vakgroep strafrecht, later strafrecht en criminologie van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in 1990 bij prof. mr. Th.W. van Veen op een proefschrift getiteld ` Bankbreuk, ons strafrechtelijk faillissementsrecht''. Verder schreef hij in deze periode onder meer een boek over Economisch strafrecht (1995).

Van 1997 tot 2005 was hij werkzaam als wetgevingsjurist, later raadadviseur bij de Directie wetgeving, sector straf- en sanctierecht, van het Ministerie van Justitie. Daar werkte hij onder meer aan wetsvoorstellen op het terrein van de buitengerechtelijke afdoening (OM-afdoening) en terrorisme. Hij schreef een boek over de ontnemingswetgeving (Crimineel vermogen en strafrecht, 1999)

Ingaande 1 september 2005 is dhr. Keulen als hoogleraar straf- en strafprocesrecht verbonden aan de vakgroep strafrecht en criminologie van de Rijksuniversiteit Groningen. In mei 2006 hield hij zijn oratie over Straffen in Europa.

Sinds 1 oktober 2017 is dhr. Keulen werkzaam als Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad der Nederlanden. Daarnaast is hij als honorair hoogleraar verbonden gebleven aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Laatst gewijzigd:24 juni 2022 23:47