Skip to ContentSkip to Navigation
About us Practical matters How to find us prof. mr. dr. A.T. (Bert) Marseille

prof. mr. dr. A.T. (Bert) Marseille

Hoogleraar bestuurskunde, in het bijzonder de empirische bestudering van het bestuursrecht
Profielfoto van prof. mr. dr. A.T. (Bert) Marseille
E-mail:
a.t.marseille rug.nl

Bert Marseille (Leeuwarden, 1961) voltooide in 1988 de studie Juridische bestuurswetenschappen, in 1989 de studie Sociologie en in 2000 de studie Nederlands Recht, alle drie aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

Van 1989 tot 1993 werkte hij als assistent in opleiding bij de vakgroep Bestuursrecht en Bestuurskunde in Groningen. Eind 1993 promoveerde hij bij prof.dr. M. Herweijer en prof.mr. M. Scheltema op Voorspelbaarheid van bestuurshandelen.

Van 1994 tot 1999 werkte hij als juridisch medewerker bij de rechtbank Assen, sector bestuursrecht.

Vanaf oktober 1999 werkt hij weer bij de vakgroep Bestuursrecht en Bestuurskunde, tot juni 2002 als post-doc, daarna als universitair docent en universitair hoofddocent, en sinds april 2014 als hoogleraar bestuurskunde, in het bijzonder de empirische bestudering van het bestuursrecht.

Van 2011 tot 2016 was hij verbonden aan de Universiteit van Tilburg, als bijzonder hoogleraar empirische bestudering van het bestuursrecht.

Bert Marseille is rechter-plaatsvervanger bij de Centrale Raad van Beroep, voorzitter van de VAR vereniging voor bestuursrecht, lid van het bestuur van de Vereniging voor Bestuurskunde Kring Noord, co-chair van de Permanent Study Group X Law and Public Administration van de European Group for Public Administration, lid van de redactie van het Nederlands Tijdschrift voor Bestuursrecht, lid van de redactie van Rechtsteeks en vaste annotator van Ars Aequi. 

 

Laatst gewijzigd:25 juni 2022 12:24