Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWaar vindt u onsdr. A.A.H. (Anita) Verhoeven
University Medical Center Groningen

dr. A.A.H. Verhoeven

Stafmedewerker Kwaliteit en Docent Wetenschap Huisartsopleiding

Opleiding

Na haar studie geneeskunde (Rijksuniversiteit Groningen, 1984) specialiseerde Anita Verhoeven (Tilburg, 1958) zich in de informatievoorziening van huisartsen en promoveerde op het proefschrift "Information-seeking by general practitioners" (Rijksuniversiteit Groningen, 1999). (http://dissertations.ub.rug.nl/faculties/medicine/1999/a.a.h.verhoeven/).

In 2009 behaalde Anita haar Mastertitel bij de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschappen (Master Geestelijke Verzorging, Rijksuniversiteit Groningen, 2009).

Ze voltooide tweede post-academische opleidingen: de Huisartsopleiding (Rijksuniversiteit Groningen, 1987) and de Postdoctorale Opleiding Documentaire Informatiekunde (Universiteit van Amsterdam, 1992).

Haar onderwijsbevoegdheid voor universitair onderwijs (Basis Kwalificatie Onderwijs) ontving ze eind 2014. In 1988 haalde ze haar docentbevoegdheid Reanimatie bij de GGD-Groningen.

Haar Engelse taalvaardigheid heeft ze op peil gebracht en gehouden met diverse taalcursussen van het Talencentrum van de Rijksuniversiteit en the University of London (2016). Ze behaalde het Cambridge Proficiency Certificate (1995) en de TOEFL (USA Test of English as a foreign language; 1996).

Werkervaring

Meteen na het artsexamen werkte Anita gedurende een schooljaar (1984-1985) als docent Kennis van Ziektebeelden aan het middelbaar beroepsonderwijs in Zwolle. In diverse plaatsen gaf ze EHBO-lessen voor het Oranje Kruis, en examineerde ze Reanimatie bij bedrijven. Gedurende de wachttijd voor de huisartsopleiding was ze gedurende anderhalf jaar als onderzoeksmedewerker verbonden aan het Instituut voor Geschiedenis van de Geneeskunde van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze deed onderzoek naar de geschiedenis van de Joodse Geestelijke Gezondheidszorg in Nederland. Na de huisartsopleiding volgde een periode van waarnemen als huisarts in de provincie Overijssel (1987-1988). Van 1988 tot 2009 werkte ze als Vakreferent Geneeskunde bij de Universiteitsbibliotheek in Groningen.

 

Huidige baan

In 1999 is Anita aangesteld als Vakdocent Wetenschap bij de Huisartsopleiding van het UMCG. Haar aanstelling is in 2009 uitgebreid tot 90% met taken als Coördinator Kwaliteit, medewerker Toetsing en Vakdocent Wetenschap. Een dagdeel werkt ze als coach voor Master-1 studenten voor het vak Professionele Ontwikkeling.

 

Laatste studie (2003 - 2009)

In 2003 begon ze (in deeltijd) aan de Master Geestelijke Verzorging bij de Faculteit der Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen http://www.rug.nl/ggw/onderwijs/maopleidingen/magv/index.  Voor haar stage werkte ze gedurende 7 maanden één dag in de week als geestelijk verzorger in een revalidatiecentrum. Op 20 februari 2009 is Anita afgestudeerd. Haar Masterscriptie had als titel: "De huisarts als professional en persoon rond het overlijden van een patiënt" (volledige deel I en deel II, samenvatting en inhoudsopgave).

 

Laatst gewijzigd:22 september 2016 11:57

Contactgegevens

Werktijden

Werktijden:
di t/m vrij 8.30 - 17.00
Telefoon:

Locatie

Kamer:
3.E.039