Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWaar vindt u onsdr. A.A.H. (Anita) Verhoeven
University Medical Center Groningen

dr. A.A.H. Verhoeven

Stafmedewerker Kwaliteit en Docent Wetenschap Huisartsopleiding

Vakdocent

Als vakdocent bij de Huisartsopleiding geeft Anita onderwijs in Evidence-based Medicine. Dit betreft de volgende modulen:

- Het maken van een Critical Appraisal of a Topic (CAT)

- Het stellen van een goed gestructureerde (PICO) vraag

- Het doen van uitgebreid literatuuronderzoek

- Het kritisch lezen van wetenschappelijke literatuur

- Het toepassen van wetenschappelijke informatie in de dagelijkse praktijk.

 

Nascholing huisartsen

Regelmatig wordt ze gevraagd om workshops te geven aan huisartsen in nascholingcursussen en op conferenties in binnen- en buitenland.

 

Toetsvraagontwikkeling

Als coördinator Toetsvraagontwikkeling produceert Anita toetsvragen voor de Landelijke Huisartsgeneeskundige Kennistoets (LHK) en de Kennis over Vaardighedentoets (KOV) voor huisartsen-in-opleiding. 

De schriftelijke Kennistoets wordt tweemaal per jaar afgenomen bij alle huisartsen in opleiding tijdens de 3-jarige huisartsopleiding.  De meerkeuzevragen zijn gebaseerd op patiëntencasussen uit de huisartspraktijk. De elektronische Vaardighedentoets wordt eenmaal tijdens het eerste jaar van de huisartsopleiding afgenomen. Alle items worden in een landelijke database opgeslagen.  

 

Coach voor medisch studenten in M1

In het kader van Professionele Ontwikkeling is Anita coach voor twee groepen van 12 studenten in het eerste jaar van de Master Geneeskunde (4e jaars medisch studenten). Gedurende een jaar komen deze junior-co assistenten bijelkaar voor een uur intervisie waarbij persoonlijke ervaringen tijdens de co-schappen worden uitgewisseld, en een uur een thematische bespreking van onderwerpen, zoals lijden en de dood, lichamelijkheid, maken van een fout, onbegrepen lichamelijke klachten en collegialiteit en loyaliteit.

Laatst gewijzigd:20 maart 2015 15:28

Contactgegevens

Werktijden

Werktijden:
di t/m vrij 8.30 - 17.00
Telefoon:

Locatie

Kamer:
3.E.039