Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Science Shops Language, Culture and Communication Projecten

De effecten van de corona-crisis op de grensregio

In Duitsland en Nederland bestonden in sommige perioden verschillende Corona-maatregelen. Vooral voor grensbewoners en organisaties, die met deze grens te maken hebben, was dit erg verwarrend. In het ene land mag je ’s avonds nog wel buiten zijn, in het andere niet. In het ene land hoef je geen mondkapje te dragen, in het andere land wel.

De RUG Wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie is in februari gestart met een bijzonder samenwerkingsproject. Samen met Duitse partners van de Wetenschapswinkel Vechta en de Jade Hochschule onderzoeken we de effecten van de Corona-Crisis op het dagelijks leven in de Ems-Dollart-Regio. Dit project wordt mogelijk gemaakt door de Interreg-subsidie van de EDR (Ems-Dollart Regio). Het onderzoek vindt plaats in 5 digitale bijeenkomsten, waarin elke keer over een ander onderwerp wordt gediscussieerd. De nadruk in deze bijeenkomsten ligt op de grensoverschrijdende samenwerking tussen Duitsland en Nederland. Op deze manier kunnen burgers hun stem laten horen over verwarrende regels en communicatie, maar ook wat er goed heeft gewerkt in de grensregio.

De bijeenkomsten zullen op de volgende data plaatsvinden:

Onderwijs – 20 april 2021
Sociaal Leven – 4 mei 2021
Gezondheid – 11 mei 2021
Werk - 25 mei 2021
Lokale Economie - woensdag 9 juni 2021

De resultaten van het project zullen op vrijdag 25 juni 2021 in een online bijeenkomst worden gedeeld. Iedereen is daarbij van harte welkom. Het doel is om ideeën en aanbevelingen te delen met de regionale bevolking, beleidsmakers en politici aan beide zijden van de grens.

Laatst gewijzigd:05 juli 2022 10:19