Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Science Shops Language, Culture and Communication Projecten

Literaire leeswijzers

Opdracht voor studenten letterkunde/literatuurwetenschap

De Wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie werkt sinds juni 2010 samen met de Stichting Senia in een project rond literatuur.

Belangstelling voor literatuur

De Stichting Senia organiseert en faciliteert leesgroepen voor ouderen. Het meest populair zijn de leesgroepen rond Nederlandse literatuur (met daarin een paar vertaalde titels), maar er zijn ook leesgroepen actief die Frans-, Duits- en Engelstalige literatuur, in het Frans, Duits of Engels lezen en bediscussiëren. En een deel van de boeken van de Nederlandse leesgroepen komen uit de vertaalde wereldliteratuur. Voor al deze boeken zijn leeswijzers met achtergrondinformatie en discussievragen nodig.

Een leuke mogelijkheid voor studenten letterkunde vanuit diverse talen om hun kennis in de praktijk te benutten! Elk jaar tussen januari en mei wordt er aan deze opdracht gewerkt. Nieuwe schrijvers zijn elk jaar welkom.

Wie zoeken we?  

Deze opdracht wordt buiten het studieprogramma uitgevoerd door studenten (voor een kleine vergoeding). Docenten letterkunde hebben een belangrijke stem in het bepalen wie er in aanmerking komt voor deze opdracht.  

Studeer je letterkunde, (Frans, Engels, Duits, Nederlands, een andere taal of algemene literatuurwetenschap) en zou je ook wel een leeswijzer willen maken? Wellicht hebben we dan plek voor jou. Dus als je interesse hebt, meld je dan aan.

Rol van de wetenschapswinkel

De wetenschapswinkel onderhoudt het contact met alle betrokkenen, houdt het proces in de gaten, kan bemiddelen bij eventuele onduidelijkheden en problemen en zorgt er samen met jou voor dat er een eindproduct wordt afgeleverd. We organiseren ook een bijeenkomst met alle studenten van verschillende talen die bezig zijn met het samenstellen van een leeswijzer en de opdrachtgever. Op deze manier kun je van elkaar leren en ontdekken hoe literatuur in de samenleving wordt beleefd.

Start: elk jaar worden weer nieuwe leeswijzers gemaakt. Je kunt je dus het hele jaar aanmelden. Zodra je je aangemeld hebt, krijg je te horen wanneer de nieuwe ronde begint.

Meer informatie en contact: Saskia Visser, 050-3635271, tawi@rug.nl

Laatst gewijzigd:17 augustus 2021 14:08