Society/business Science Shops Language, Culture and Communication Projecten

Career minor

Heeft uw organisatie een interessante multidisciplinaire onderzoeksvraag? Werk dan samen met onze studenten van de career minor!

Mail ons met uw vraag

Wat is de career minor?

De career minor van de Faculteit der Letteren is een faculteitsbrede minor die tweedejaars bachelorstudenten voorbereidt op de arbeidsmarkt. Het programma bestaat uit een interactief programma met groepsopdrachten, gastsprekers en trainingen. In het tweede deel van het programma (ca november-februari) kiezen de studenten voor een stage of voor een onderzoeksopdracht.

De studenten binnen de career minor komen vanuit verschillende opleidingen binnen de faculteit, van geschiedenis tot kunst, en van talen tot internationale betrekkingen. Binnen de minor zitten studenten met een Nederlandse en een internationale achtergrond. Ze brengen daarom een uiteenlopende set vaardigheden en kennis mee.

Mijn vraag binnen de career minor?

Wilt u met ons samenwerken? De medewerkers van de Wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie formuleren graag met u een onderzoeksvraag die zowel uw organisatie verder helpt, als onze studenten een uitdaging geeft. De wetenschapswinkel treedt op als bemiddelaar en procesbegeleider, in samenwerking met de opleiding. Er zijn geen kosten aan deze samenwerking verbonden.

Voorbeelden en ervaringen

De Wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie heeft de afgelopen jaren bemiddeld in een aantal succesvolle projecten. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden.

Anouk Bakker
Global Goals Westerkwartier

Voor de gemeente Westerkwartier deden vier studenten onderzoek naar de vraag hoe de gemeente met hun initiatieven beter kunnen aansluiten bij de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties (VN). De studenten voerden een benchmarkonderzoek uit bij twaalf andere gemeenten, en voerden een enquête uit onder 367 bewoners van de gemeente. De resultaten werden gebundeld in een viertal aanbevelingen, waaronder een implementatieplan.

Studente Anouk Bakker over de samenwerking: “‘Do local, achieve global;’ door deze groepsopdracht heb ik nog meer zin gekregen om dit mantra invulling te geven in mijn toekomstige carrière. Tijdens deze Minor heb ik de kans gekregen om wat meer te leren over het gemeentelijk beleid en de processen die verscholen gaan achter het vertalen van grote ‘wereld’ doelen naar lokale, concrete projecten die écht kunnen bijdragen aan een betere wereld, op welke schaal dan ook.”

Culturele participatie in de gemeente Hoogeland

Hoe zorg je voor meer cultuurparticipatie onder jongeren in de gemeente? Dat vroeg de gemeente Het Hogeland in Groningen zich af. Het internationale studententeam Roos, Joren, Stefan en Ydwer gingen met deze vraag aan de slag binnen de career minor. Het project was gericht op de mogelijkheid om de barrières voor culturele participatie te tackelen, en om een beter inzicht te krijgen in wat jongvolwassenen (van 18 tot 22 jaar) nodig hebben om zich comfortabel te voelen om mee te doen aan culturele activiteiten.

Laatst gewijzigd:06 augustus 2021 15:25