Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Science Shops Language, Culture and Communication Menu

De effecten van de corona-crisis op de grensregio

De effecten van corona
De effecten van corona

In Duitsland en Nederland bestonden in sommige perioden verschillende Corona-maatregelen. Vooral voor grensbewoners en organisaties, die met deze grens te maken hebben, was dit erg verwarrend. In het ene land mag je ’s avonds nog wel buiten zijn, in het andere niet. In het ene land hoef je geen mondkapje te dragen, in het andere land wel.

De RUG Wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie is in februari gestart met een bijzonder samenwerkingsproject. Samen met Duitse partners van de Wetenschapswinkel Vechta en de Jade Hochschule zijn we aan een project begonnen, waarbij de effecten van de Corona-Crisis op het dagelijks leven in de Ems-Dollart-Regio worden onderzocht. Dit wordt gedaan aan de hand van 5 digitale bijeenkomsten, waarin elke keer over een ander onderwerp wordt gediscussieerd. De nadruk in deze bijeenkomsten ligt op de grensoverschrijdende samenwerking tussen Duitsland en Nederland. Op deze manier kunnen burgers hun stem laten horen over verwarrende regels en communicatie, maar ook wat er goed heeft gewerkt in de grensregio.

De bijeenkomsten zullen op de volgende data plaatsvinden:

Onderwijs – 20 april 2021
Sociaal Leven – 4 mei 2021
Gezondheid – 11 mei 2021
Lokale Economie – 18 mei 2021
Werk: 25 mei 2021

Aanmelden kan op: http://www.tinyurl.com/vbjrbha4

Als het in de zomer weer mogelijk is, worden de resultaten van het project 25 juni 2021 in een real-live bijeenkomst gedeeld. Dit evenement zal zoals het nu lijkt in Papenburg plaatsvinden. Hier worden de resultaten dan met de regionale bevolking, beleidsmakers en politici besproken.

Laatst gewijzigd:12 april 2021 11:22