Skip to ContentSkip to Navigation
Wubbo Ockels School for Energy and Climate Agenda

WOS-evenement: Wubbo’s nalatenschap

Wanneer:ma 03-04-2023 16:30 - 18:30
Waar:House of Connections


"Jullie zijn allemaal astronauten van het ruimteschip Aarde, het enige ruimteschip dat jullie in leven houdt. Je zou echt gek zijn als je het zou vernietigen"
Wubbo Ockels

Wubbo Ockels

Het allereerste evenement van de Wubbo Ockels School for Energy and Climate vindt plaats op 3 april om 16.30 uur (inloop vanaf 16.15) in het House of Connections. Dit evenement is een viering van Wubbo Ockels' opmerkelijke nalatenschap en een reflectie op zijn boodschap over de dringende noodzaak om ons ruimteschip Aarde te redden.

Tijdens het evenement zal Ton Schoot Uiterkamp, oud-collega en vriend van Wubbo Ockels, ons meenemen op een reis door Wubbo's nalatenschap. Als bijzonder hoogtepunt van het evenement zal Ton bovendien een boekje met een overzicht van wapenfeiten van Wubbo Ockels overhandigen aan Joos, de vrouw van Wubbo. Een oud-student van Wubbo, een oud-collega en een medeoprichter van De Groene Grachten zullen ook vertellen hoe zijn passie voor een duurzame planeet hun werk vandaag de dag blijft inspireren.

Na de presentaties zullen we een levendige discussie aangaan om uw ideeën te horen over de meest urgente uitdagingen en hoe de School daarop kan reageren met uitvoerbare stappen.

Helaas zijn de plaatsen voor het evenement beperkt, dus meld je uiterlijk 29 maart aan als je mee wilt doen. Wie het eerst komt, het eerst maalt.

Programma

16.15
Inloop met welkomstdrankje
16.30 - 16.35
Welkom door prof. Lorenzo Squintani, directeur van de Wubbo Ockels School
16.35 - 17.00
Toespraak door honorair hoogleraar Ton Schoot Uiterkamp over Wubbo Ockels en diens nalatenschap en overhandiging essay aan Joos Ockels
17.00 - 17.15
Korte pitches:
  • Pieter Hofstede - manager Innovatieve Energie Oplossingen Zonnestroom Nederland | ELIX
  • Ramon Alberts - begeleider studenten projecten o.a. Ecolution, Hanzehogeschool Groningen
  • Suze Gehem - co-founder/director of De Groene Grachten
17.15 - 17.45
Interactief programma over uitdagingen en acties
17.45 - 18.00
Prof. Lorenzo Squintani brengt een toost uit en licht de rol van de Schools toe
18.00 - 18.30
Borrel
View this page in: English