Skip to ContentSkip to Navigation
Society/businessScholierenacademiePrimary SchoolsAt school

Junior MOOC

Digilessen Onderzoekscyclus thema 'Duurzaamheid'

Wat is wetenschap, en wat doet een wetenschapper nu eigenlijk? In een interactieve online lessenseries over duurzaamheid, komt elke week een andere wetenschapper aan het woord die je meeneemt in zijn of haar onderzoek. Je krijgt een kijkje achter de schermen en ontdekt welke stappen een wetenschapper allemaal zet om een antwoord te krijgen op zijn of haar prangende onderzoeksvraag. In deze digilessen leren de leerlingen op interactieve manier de verschillende stappen van de empirische cyclus kennen, herkennen en toe te passen.

De digilessen zijn geschikt voor basisschoolkinderen uit de bovenbouw van de basisschool en zijn bedoeld om alle kinderen te laten kennis maken met wetenschap om hen heen. Als leerkracht krijg je niet alleen toegang tot de digilessen maar ook tot het bijbehorende lesmateriaal.

De lessen zijn gestart op 1 april 2019, maar je kunt je klas nog steeds inschrijven. Zijn er nog dingen onduidelijk? Op deze pagina beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen over de junior MOOC.

Programma junior MOOC Duurzaamheid

Week 1 - Start 1 april 2019

Inleiding ‘Duurzaamheid’

Bekijk hier de algemene handleiding.

Bekijk hier de handleiding voor deze les

Week 2 - 8 april 2019

Archeobotanie, Merit Hondelink

Bekijk hier de handleiding voor deze les

Week 3 - 15 april 2019

Sociale marketing, Jan Willem Bolderdijk

Bekijk hier de handleiding voor deze les

Meivakantie

Week 4 - 6 mei 2019

Dierecologie, Irene Tieleman

Bekijk hier de handleiding voor deze les

Week 5 - 13 mei 2019

Afsluiting, eigen onderzoek

Bekijk hier de handleiding voor deze les

Ben je geïnteresseerd in de MOOC waarin de vraag: ‘wat is wetenschap?’ centraal staat? Op deze pagina kun je alles terugvinden over de MOOC die van 2016 tot en met 2018 liep.

Laatst gewijzigd:26 mei 2019 09:45