Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijven Centrum voor Informatie Technologie Educational Support and Innovation Basiskwalificatie Onderwijs

Reguliere procedure

Let op: Als je vragen hebt over de BKO, kun je altijd contact opnemen met team Educational Staff Development (docentprofessionalisering rug.nl).

Stap 1: Meld je aan voor het BKO-traject

Het is belangrijk om je aan te melden voor de BKO via onderstaande aanmeldformulier. Dit formulier bevat vragen over je onderwijservaring in het Hoger Onderwijs en of je hebt deelgenomen aan andere didactische opleidingen of kwalificatietrajecten.

Na ontvangst van het formulier, ontvang je per e-mail instructies over hoe verder te gaan binnen 1 maand. Je wordt ook toegevoegd aan de cursus University Teaching Qualification in Brightspace.

Stap 2: Kies een datum voor de BKO kick-off sessie

Elke twee maanden is er een online BKO kick-off sessie (1,5 uur). Tijdens deze sessie ontmoet je andere docenten die aan hun BKO-traject beginnen en bespreken we de basisprincipes van het BKO-programma. Verder werk je aan je persoonlijke Actieplan. De komende data voor 2024 zijn:

  • Vrijdag 15 maart 2024

  • Donderdag 16 mei 2024

  • Donderdag 20 juni 2024

Stap 3: Intakegesprek met BKO Teaching Coach

Tijdens het BKO- traject is er één onderwijsadviseur bij wie je terecht kunt met al je vragen, om een observatie in te plannen en om je voortgang en ontwikkeling te bespreken. Na de kick-off wordt er een bijeenkomst gepland om je BKO Teaching Coach te ontmoeten en je Actieplan te bespreken.

Stap 4: Schrijf je in voor de BKO-modules

Na de Kick-off sessie start je met de verschillende BKO-modules. Vergeet niet om je op tijd in te schrijven voor de BKO-modules (na het intakegesprek met je onderwijscoach).

Elke module bestaat uit 2 workshops van een halve dag en reflectieve opdrachten. Alle BKO-workshops zijn op locatie (op de Zernike Campus). Alle materialen zijn beschikbaar op Brightspace.

Stap 5: Eindreflectie en slotbijeenkomst

Gedurende het hele programma worden je individuele Actieplan en reflectieopdrachten uit de modules (zoals lesobservaties, studentenevaluaties, et cetera) verzameld in Brightspace. Ter afsluiting van je BKO-traject heb je een verplichte eindbijeenkomst met je onderwijscoach en, indien mogelijk, je manager. Tijdens deze bijeenkomst presenteer je wat je tijdens het BKO-traject hebt geleerd en hoe dit je onderwijsfilosofie beïnvloedt.

Stap 6: BKO-certificaatuitreiking

Na de slotbijeenkomst heb je je BKO formeel afgerond en ontvang je een certificaat tijdens een van onze feestelijke BKO-ceremonies. Deze evenementen worden het hele jaar door gehouden en je ontvangt een uitnodiging nadat je de BKO hebt afgerond.

De eerstvolgende BKO-ceremonie staat vermeld in onze evenementenkalender op de ESI homepage.

Laatst gewijzigd:02 mei 2024 14:07
View this page in: English