Niels Alberts

Van kinds af aan was ik altijd bezig met kennis vergaren. Ik keek liever naar documentaires, natuurfilms of programma’s als ‘How It’s Made’ dan naar een tekenfilm. Het onderwerp maakte niet eens zo gek veel uit, zolang er maar iets nieuws te leren viel. Niet verwonderlijk dus dat ik uiteindelijk een wetenschappelijke opleiding ben gaan doen.
Tijdens mijn studie Biologie hier in Groningen werd ik gegrepen door het brein: hoe werkt hét orgaan dat de rest van het lichaam aanstuurt? En wat gebeurt er als dat mis gaat? Hoe ontstaan hierdoor hersenaandoeningen, én belangrijker nog; wat kunnen we hieraan doen? Met deze vragen heb ik mij vier jaar lang beziggehouden tijdens een promotieonderzoek naar moleculaire chaperonnes: eiwitten die bij veel hersenaandoeningen een rol spelen.
Maar na zelf onderzoek gedaan te hebben, is het nu mijn taak bij Science LinX om de nieuwe generatie wetenschappers enthousiast te maken. Bij het Bètasteunpunt helpen wij scholieren met het uitvoeren van hun eerste echte onderzoeksproject: het profielwerkstuk. Daarnaast proberen wij met allerlei leerlingenactiviteiten ervoor te zorgen dat de volgende generaties óók gegrepen worden door de wetenschap.
Laatst gewijzigd: | 19 mei 2022 12:18 |