Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science LinX About Science LinX Het Science LinX team

Niels Alberts

Coördinator Bètasteunpunt & Scholennetwerk
Niels Alberts | Foto Science LinX / Ingeborgd Veldhuizen
Niels Alberts | Foto Science LinX / Ingeborgd Veldhuizen

Van kinds af aan was ik altijd bezig met kennis vergaren. Ik keek liever naar documentaires, natuurfilms of programma’s als ‘How It’s Made’ dan naar een tekenfilm. Het onderwerp maakte niet eens zo gek veel uit, zolang er maar iets nieuws te leren viel. Niet verwonderlijk dus dat ik uiteindelijk een wetenschappelijke opleiding heb gevolgd en het onderzoek in gegaan ben. 

Academisch onderzoek en onderwijs behoren tot de primaire taken van de universiteit. Onze universiteit heeft een drietal kerntaken; het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek, het verzorgen van wetenschappelijk onderwijs en kennis van waarde maken voor de maatschappij.

Bij de wetenschapswinkel koppelen we de laatste twee waarden door studenten te koppelen aan vragen vanuit de maatschappij. Hierdoor kunnen burgers en maatschappelijke organisaties gebruik maken van (hedendaagse) kennis, en leren onze studenten hoe ze hun kennis en vaardigheden op een directe manier kunnen inzetten voor de maatschappij.

Ben jij benieuwd wat de wetenschap voor jou of je organisatie kan betekenen? Of wil je als student een project bij ons uitvoeren? Neem dan contact met mij op!

Laatst gewijzigd:06 december 2023 16:22