Part of University of Groningen
Science LinX Science Linx News

Maan-hypothese in Labyrint

23 oktober 2013

Hoe is de maan ontstaan? Deskundigen zijn er nog niet helemaal uit. En Rob de Meijer, emeritus hoogleraar van het Kernfysisch Versneller Instituut van de RUG, heeft er een heel eigen mening over. Samen met zijn jongere collega Wim van Westrenen van de VU werkte hij het idee uit dat de maan ontstond door de ontploffing van een natuurlijke kernreactor in het binnenste van de aarde.

Deze explosieve maan-hypothese, die eerder bij Science LinX is beschreven, was onderdeel van een uitzending van het VPRO wetenschapsprogramma Labyrint op 20 oktober. Deze aflevering ging over dwarse ideeën in de wetenschap.

Labyrint
Laatst gewijzigd:15 juni 2018 13:45