Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXScience LinX nieuws

Drie FSE medewerkers in de prijzen

07 november 2013

Drie medewerkers van de Faculty of Science and Engineering (voorheen de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen) zijn recent in de prijzen gevallen.

Jan Willem Veening (Microbiologie, Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology Institute) is één van de 23 nieuwe EMBO Young Investigators. Hij treedt daarmee toe tot een select netwerk van jonge Europese top-onderzoekers in de levenswetenschappen. Veening is de enige Nederlander die dit jaar is verkozen.

Adri Minnaard (bio-organische chemie, Stratingh Institute for Chemistry) maakt deel uit van een consortium dat 3,5 miljoen dollar ontving van de Bill and Melinda Gates Foundation om een nieuw tuberculose-vaccin te maken. Minnaard zal de komende anderhalf jaar vier postdocs aanstellen op dit project.

Gerrit Jan Poelarends (Toegepaste microbiologie, Groningen Research Institute of Pharmacy) ontvangt een KIEM subsidie van onderzoekfinancier NWO, om samen met het Groningse bedrijf Integrex Research een betere productietechniek te ontwikkelen voor het maken van aminozuren die ingezet kunnen worden bij het behandelen van hersenziekten.

.
.
Laatst gewijzigd:09 februari 2017 10:41

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...