Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinX Science LinX nieuws

Workshop kunst in STEM onderwijs - STEAMitUP

11 juni 2021

Ben je docent in het STEM onderwijs en zou je meer kunstvormen/creativiteit in jouw lessen willen brengen, maar mis je handvatten en inspiratie? Doe dan mee met de STEAMitUP workshop op vrijdag 18 juni van 13:00 tot 17:00.

In de workshop gebruiken we een toolkit en een e-learning platform met Science, Technology, Engineering, Arts, and Mathematics (STEAM) activiteiten en lesideeën voor basis- en voortgezet onderwijs en bespreken we hoe we de inhoud in het onderwijs kunnen toepassen. Daarnaast gaan we met elkaar (in groepjes) aan de slag om zelf een STEAM-lesplan te maken. Meer over dit project lees je op onze website.

De workshop is online en we werken afwisselend in plenaire sessies en in kleine groepjes via breakout rooms. Het is ook mogelijke zelf een groepje te vormen met andere docenten (van jouw school) en live af te spreken. Zorg dan wel voor een plek met goed internet om als groepje deel te kunnen nemen aan de plenaire sessies van de workshop.

.
.

Ter voorbereiding op de workshop willen we je vragen de toolkit en e-learning platform te bekijken en de verschillende bronnen en modules door te nemen (materiaal is deels in het Engels). De toolkit kun je bekijken en downloaden via de website van STEAMitUP. Om toegang te krijgen tot het e-learning platform moet je eerst een account aanmaken. Daarna krijg je toegang tot de verschillende modules: Art, Science & Technology, Mathematics & Engineering en Robotics & Coding.

De workshop is onderdeel van het Erasmus+ project STEAMitUP voor basis- en voortgezet onderwijs, waarbij 6 EU-landen zijn betrokken (Nederland, Spanje, Ierland, Cyprus, Griekenland en Engeland). Meer informatie over STEAMitUP is te vinden op de website.

Als follow-up van de workshop willen we 2 van de deelnemende docenten vragen om de gemaakte lesideeën uit te proberen met hun klas en ons feedback te geven. Zou jij het leuk vinden om n.a.v. de workshop een lesidee te testen?

Mocht je nog vragen hebben, aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over de workshops of het project in het algemeen.

Lijkt het je leuk om mee te doen met deze workshop? Stuur dan een mail naar Kirsten Krans, projectleider STEAMitUP.

Laatst gewijzigd:11 juni 2021 13:52

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...