Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXScience LinX nieuws

ERC miljoenen voor onderzoek naar ontstaan van leven

29 maart 2017

Hoogleraar Systeemchemie Sijbren Otto ontving een ERC Advanced Grant van 2,5 miljoen euro van de European Research Council. Otto onderzoekt de mogelijkheden om nieuw leven te maken in het laboratorium.

Sijbren Otto
Sijbren Otto

Otto onderzoekt chemische evolutie. Hij ontdekte een systeem waarin stapels moleculen hun eigen productie stimuleren, waarna de stapels groeien en zich 'voortplanten' door te breken. Door de bouwstenen (het 'voedsel') te variëren zag Otto zelfs iets wat op soortvorming lijkt.

Lees hier meer over zijn onderzoek:

Leven maken in het lab

Netwerk van chemici wil leven maken

De oorsprong van chemische soorten

Twee ERC Advanced Grants voor RUG-onderzoekers

Laatst gewijzigd:04 april 2017 15:35
printView this page in: English

Meer nieuws