Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXScience LinX nieuws

Leerlingen Harens Lyceum bezoeken Science LinX

30 augustus 2016

Op 30 augustus bezochten leerlingen van het Harens Lyceum (voorheen Zernike College) de bètafaculteit van de RUG.

In zes groepen volgden in totaal 115 leerlingen van het Harens Lyceum met enkele docengten een vol programma georganiseerd door Science LinX. Ze kregen een rondleiding langs de opstellingen in de permanente expositie van Science LinX in de Bernoulliborg, bezochten de telescoopkoepel en keken op het terras naast de koepel door een zonnekijker. Ook mochten ze schilderen met bacteriën, en zo echte Bio-Art maken met studenten van het Groningse iGem-team. Dit team gaf ook een lezing over hun bijdrage aan de jaarlijkse iGEM competitie, waarin studententeams een bacterie maken die een bijzondere toepassing heeft. In dit geval is dat een bacterie die te gebruiken is voor data-encryptie. En dat allemaal op hun eerste schooldag!

Het bezoek van het Harens Lyceum / Zernike College is inmiddels een jaarlijkse traditie. Scholen die ook zo'n bezoek zouden willen organiseren kunnen of contact opnemen met Science LinX.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 13:52
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...