Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXScience LinX nieuws

Leerlingen Harens Lyceum bezoeken Science LinX

30 augustus 2016

Op 30 augustus bezochten leerlingen van het Harens Lyceum (voorheen Zernike College) de bètafaculteit van de RUG.

In zes groepen volgden in totaal 115 leerlingen van het Harens Lyceum met enkele docengten een vol programma georganiseerd door Science LinX. Ze kregen een rondleiding langs de opstellingen in de permanente expositie van Science LinX in de Bernoulliborg, bezochten de telescoopkoepel en keken op het terras naast de koepel door een zonnekijker. Ook mochten ze schilderen met bacteriën, en zo echte Bio-Art maken met studenten van het Groningse iGem-team. Dit team gaf ook een lezing over hun bijdrage aan de jaarlijkse iGEM competitie, waarin studententeams een bacterie maken die een bijzondere toepassing heeft. In dit geval is dat een bacterie die te gebruiken is voor data-encryptie. En dat allemaal op hun eerste schooldag!

Het bezoek van het Harens Lyceum / Zernike College is inmiddels een jaarlijkse traditie. Scholen die ook zo'n bezoek zouden willen organiseren kunnen of contact opnemen met Science LinX.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 13:52

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...