Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXScience LinX nieuws

Leerlingen Harens Lyceum bezoeken Science LinX

30 augustus 2016

Op 30 augustus bezochten leerlingen van het Harens Lyceum (voorheen Zernike College) de bètafaculteit van de RUG.

In zes groepen volgden in totaal 115 leerlingen van het Harens Lyceum met enkele docengten een vol programma georganiseerd door Science LinX. Ze kregen een rondleiding langs de opstellingen in de permanente expositie van Science LinX in de Bernoulliborg, bezochten de telescoopkoepel en keken op het terras naast de koepel door een zonnekijker. Ook mochten ze schilderen met bacteriën, en zo echte Bio-Art maken met studenten van het Groningse iGem-team. Dit team gaf ook een lezing over hun bijdrage aan de jaarlijkse iGEM competitie, waarin studententeams een bacterie maken die een bijzondere toepassing heeft. In dit geval is dat een bacterie die te gebruiken is voor data-encryptie. En dat allemaal op hun eerste schooldag!

Het bezoek van het Harens Lyceum / Zernike College is inmiddels een jaarlijkse traditie. Scholen die ook zo'n bezoek zouden willen organiseren kunnen of contact opnemen met Science LinX.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 13:52
printOok beschikbaar in het: English