Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXScience LinX nieuws

Kom kijken bij FameLab

02 februari 2016

Op donderdag 11 februari vindt de Groningse voorronde plaats van FameLab, de internationale wedstrijd voor jonge wetenschappers die graag over hun vak praten. Het publiek kan ongeveer vijftien presentaties van elk drie minuten verwachten, waarin de onderzoekers hun eigen werk uitleggen - zonder PowerPoint maar met alle hulpmiddelen die ze zelf het podium op kunnen dragen.

Deelnemer FameLab 2014 | Foto Science LinX
Deelnemer FameLab 2014 | Foto Science LinX

Tijdens FameLab presenteren jonge wetenschappers hun onderzoek in drie minuten op een spetterende manier aan een algemeen publiek. Sinds het ontstaan op het Cheltenham Science Festival in het Verenigd Koninkrijk in 2005, is FameLab uitgegroeid tot de belangrijkste wedstrijd voor wetenschapscommunicatie ter wereld, met voorrondes in 30 landen en meer dan 7000 deelnemers.

In Nederland zijn er voorrondes in 6 steden, ook in Groningen. Er staan presentaties op het programma over winterslaap, spingolven, nanoscience, menselijke evolutie en nog veel meer. Ongeveer 15 jonge wetenschappers van uiteenlopende vakgebieden strijden om de felbegeerde plaatsen in de landelijke finale op 22 april in Utrecht. Ze hebben 3 minuten om aan het publiek uit te leggen waar hun onderzoek over gaat – zónder PowerPoint! Lukt ze dat? Kom naar FameLab en bekijk het zelf!

Deelnemer FameLab 2014 | Foto Science LinX
Deelnemer FameLab 2014 | Foto Science LinX

Waar? Groninger Forum Film + Debat, Hereplein 73, Groningen (kaart)

Wanneer? Donderdag 11 februarie van 19:00 - 22:00

Toegang: gratis

Voertaal: Engels

Laatst gewijzigd:02 februari 2016 12:06
printView this page in: English

Meer nieuws