Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXScience LinX nieuws

Dat was de Nacht!

18 juni 2015

De Nacht van Kunst en Wetenschappen van zaterdag 6 juni 2015 ligt al weer even achter ons. Ongeveer drieduizend bezoekers bezochten de Kerk der Wetenschappen, die was gevuld door Science LinX. Je moet erbij geweest zijn om te weten hoe het was, maar deze korte sfeerimpressie, tien foto's en de aftermovie geeft in ieder geval een indruk.

Het was weer een geslaagde interactieve zoektocht naar het onbekende: een reis vol verrassende ontmoetingen tussen kunst en wetenschap. Wetenschappelijke experimenten, lezingen, workshops, debatten, tentoonstellingen, muziek, theater, dans en voorstellingen op bijzondere locaties in het centrum van Groningen.

'Licht op de toekomst' in de Kerk der Wetenschappen
In de Kerk der Wetenschappen wierp Science LinX afgelopen editie een licht op de toekomst met bizarre lichtinstallaties en een laserdoolhof op het heiligste plekje van de kerk. In de expositie Future Proof kon je kennis maken met beroepsbeelden van de toekomst en de rol van wetenschap(pers) hierin. Je kon zelf aan de slag met cutting edge science. En ontdekte de bijzondere samenwerking tussen dansers van Club Guy en Roni, wetenschappers en spectaculaire projecties van WERC in het koor van de kerk.

Algemeen
De Nacht is een jaarlijks terugkerend evenement met meer dan 150 acts, waaronder prominente sprekers op het gebied van wetenschap en vooruitstrevende kunstenaars die hun nieuwste werk met de bezoekers delen. De historische binnenstad vormt het podium met prachtige gebouwen zoals het Academiegebouw, de Universiteitsbibliotheek en de Der-Aa Kerk. Tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap maak je kennis met nieuwe artiesten, theorieën, wetenschapsgebieden, kunstvormen én prachtige locaties. Het festival maakt kunst en wetenschap op een laagdrempelige en interactieve manier toegankelijk voor een breed publiek. De nadruk van programmaonderdelen ligt op cross-overs tussen kunst en wetenschap en je wordt uitgedaagd om ook zelf mee te denken en mee te doen.

De Nacht van Kunst & Wetenschap werd afgelopen editie georganiseerd vanuit het Groninger Forum en was een initiatief van het Akkoord van Groningen (samenwerkingsverband tussen Rijksuniversiteit Groningen, De Hanzehogeschool Groningen, Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en Gemeente Groningen). De organisatie van De Nacht werkte samen met diverse partners, culturele partijen en wetenschapsinstellingen uit de stad Groningen en de rest van het land.

Links

Laatst gewijzigd:03 november 2017 14:26

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...