Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXScience LinX nieuws

Een glimp van Venus

07 juni 2012
Foto's: Marc Verheijen
Foto's: Marc Verheijen

RUG-sterrenkundige Marc Verheijen maakte deze plaatjes van de Venusovergang, in de vroege ochtend van woensdag 6 juni (Nederlandse zomertijd is UT + 2 uur). Hij had geluk, want alleen in het hoge noorden van Nederland was de zon zichtbaar.

Ongeveer honderd mensen waren die ochtend naar de Vismarkt in Groningen gekomen, waar sterrenkundigen van de RUG telescopen hadden neergezet om de Venusovergang te kunnen waarnemen. Helaas gooide de bewolking daar roet in het eten. Wel was het astronomische spektakel via een live-videoverbinding met RUG-medewerker Theo Jurriëns in China te zien.

Laatst gewijzigd:19 januari 2016 11:52
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...

 • 09 januari 2019

  Smoking gun

  Amina Helmi vond het bewijs voor de theorie dat delen van de Melkweg niet alleen zijn gegroeid door de geboorte van eigen sterren, maar ook door samensmeltingen met andere sterrenstelsels. Voor deze ontdekking was het wachten op de data van ruimtemissie...