Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXScience LinX nieuws

Een glimp van Venus

07 juni 2012
Foto's: Marc Verheijen
Foto's: Marc Verheijen

RUG-sterrenkundige Marc Verheijen maakte deze plaatjes van de Venusovergang, in de vroege ochtend van woensdag 6 juni (Nederlandse zomertijd is UT + 2 uur). Hij had geluk, want alleen in het hoge noorden van Nederland was de zon zichtbaar.

Ongeveer honderd mensen waren die ochtend naar de Vismarkt in Groningen gekomen, waar sterrenkundigen van de RUG telescopen hadden neergezet om de Venusovergang te kunnen waarnemen. Helaas gooide de bewolking daar roet in het eten. Wel was het astronomische spektakel via een live-videoverbinding met RUG-medewerker Theo Jurriëns in China te zien.

Laatst gewijzigd:19 januari 2016 11:52

Meer nieuws

 • 16 november 2018

  Prof. dr. Dirk Slotboom wint FSE Teaching Award 2017

  Op de Education Day van de Faculty of Science and Engineering is de winnaar van de Faculty Teaching Award 2017 onthuld: prof. dr. Dirk Slotboom is verkozen tot FSE-docent van het jaar 2017.

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 14 november 2018

  De lift tussen leven en dood

  De celmembraan is de grens van het leven. Dit dunne vettige omhulsel houdt de inhoud van de cel bij elkaar. De transporteiwitten in die membraan zijn van levensbelang. Ze zorgen voor contact en uitwisseling met de buitenwereld. RUG-hoogleraar biochemie...